Sicília či Sardínia. Pobyty na talianskych ostrovoch sa začínajú na cenovke od 300 eur, ktorý si vybrať?

Leto je obdobím ostrovov, a to najmä tých európskych. Hneď niekoľko ich ponúka aj Taliansko, dominujú im však dva najväčšie - Sicília a Sardínia. Prvému spomenutému toto leto pomáha najmä novoobnovená linka z bratislavského letiska, vďaka čomu záujem o Sicíliu prekonal koncom júna celý predpandemický rok 2019 - a to o 123 percent. Darí sa však aj Sardínii, ktorá posledné mesiace rastie o viac ako 250 percent, a to rovnako v porovnaní s rokom 2019, ktorý bol pre cestovný ruch rekordným. Pomáhajú im k tomu aj ceny leteniek či kompletných pobytových balíkov - tie sa začínajú na cenovke od 300 eur.

23.06.2022 06:00
NEPOUZ,  Sicília Foto:
Do mesta Alghero na Sardínii lietame toto leto aj z bratislavského letiska.
debata (1)

Talianskym ostrovom leto 2022 praje. Navrch má v tomto prípade Sicília, ktorej pomáha linka z Bratislavy do mesta Trapani – pre slovenských dovolenkárov pritom nie je novinkou, na tejto trase premávala ešte v roku 2017.

Top destináciou je stále Catania, ktorá tvorí podiel 50 percent, nasleduje spomínané Trapani a Palermo, ukazujú dáta Pelikán.sk.

Podobne je na tom aj Sardínia, top destináciou je Alghero, do ktorého toto leto rovnako lietame aj z bratislavského letiska – dokopy tvorí podiel viac ako 80 percent. Aj pri tomto ostrove sa ukazuje obrovský záujem slovenských dovolenkárov o leto v Stredomorí – Sardínia tak koncom júna rastie v porovnaní s celým rokom 2019 o 20 percent.

Palermská katedrála Cefalù, Sicília, Taliansko
Kvitnúce balkóny patria k Sicílii.
+14Amfiteáter v Taormine ponúka pohľad na Iónske...

Obe destinácie v sebe ponúkajú to najlepšie z Talianska – históriu, kultúru, prírodu, výborné jedlo a pláže. Kým Sardínia je známa viac ako plážová destinácia, Sicília ponúka o kúsok viac na objavovanie – keďže však ide o väčší ostrov, dovolenkári musia rátať s tým, že tie najvyhľadávanejšie miesta sú od seba vzdialenejšie.

Sicília ponúka možnosti na túry, jednou z nich je napríklad na Etnu, najvyšší vulkán v Európe, ktorý patrí stále k tým najaktívnejším. S prírodnými úkazmi jej konkuruje aj Sardínia, ktorej lákadlom je napríklad Neptune’s Grotto, stalaktitová jaskyňa.

Pokiaľ ide o top turistické destinácie pre milovníkov klasických filmov, navrch má Sicília, na ktorej sa natáčal legendárny krstný otec – dej sa odohráva v dedine Corleone, ako kulisy však poslúžili dediny Savoca či Forza d’Agro.

NH Catania Centro 4*, Sicília

Pre cestovateľov, ktorí radi objavujú, je ideálnou možnosťou štvordňový citybreak v sicílskej Catanii. Ubytovaní budú v štvorhviezdič­kovom hoteli priamo v centre mesta na hlavnej ulici Via Etnea, ktorý je skvelým východiskovým bodom na objavovanie okolia. Sicílsky citybreak sa začína na cenovke od necelých 300 eur na osobu, v cene je zahrnuté ubytovanie na tri noci, spiatočný let z viedenského letiska a tiež bufetové raňajky.

Catania sa nachadza kusok od sopky Etna. Foto: SHUTTERSTOCK
NEPOUZ, Catania, Sicília Catania sa nachadza kusok od sopky Etna.

Chia Laguna 4*, Sardínia

Hodinu cesty od mesta Cagliari, priamo na juhu ostrova, sa nachádza štvorhviezdičkový hotel Chia Laguna. Od pláže Dune di Campana je vzdialený pár stoviek metrov. Hotel je vynikajúcou voľbou pre rodiny s deťmi, na tie čaká ich vlastný Miniclub, a to pre všetky vekové kategórie. Čaká na ne tiež ich vlastný bazén. Dospelí si naopak vychutnajú relax uprostred záhrad, ktoré ponúkajú maximálny pokoj. Štvorhviezdičkový pobyt na Sardínii sa začína na cenovke od necelých 1400 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, odlet z viedenského letiska, transfer a tiež stravovanie formou polpenzie.

Štvorhviezdičkový Chia Laguna na juhu Sardínie. Foto: Pelikán
NEPOUZ, Sardínia Štvorhviezdičkový Chia Laguna na juhu Sardínie.

Unahotels Naxos Beach 4*, Sicília

Na polceste medzi Cataniou a Kalábriou sa nachádza štvorhviezdičkový Unahotels Naxos Beach v obľúbenom letovisku Giardini Naxos priamo na pláži. Hotel má k dispozícii hneď niekoľko bazénov – medzi nimi aj olympijský – a bohaté možnosti športových aktivít. Štvorhviezdičkový pobyt na Sicílii je dostupný aj s odletom z Bratislavy. Začína na cenovke od necelých 1000 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, odlet z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a stravovanie formou polpenzie.

Hotel Unahotels Naxos Beach na Sicílii. Foto: Unahotels Naxos
NEPOUZ, Sicília Hotel Unahotels Naxos Beach na Sicílii.

Hotel Baia Caddinas 4*, Sardínia

Na severe ostrova stojí priamo na pláži štvorhviezdičkový Hotel Baia Caddinas – páčiť sa bude deťom aj dospelým. Na najmenších dovolenkárov čaká hneď niekoľko detských klubov či samostatná herňa, dospelí sa zrelaxujú v miestnom SPA centre, či si vychutnajú bohatú ponuku športových aktivít a samostatné fitness centrum. Štvorhviezdičkový pobyt na Sardínii vyjde dovolenkárov na necelých 1200 eur na osobu. V cene majú zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, odlet z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Hotel SPA Baia Caddinas na Sardínii. Foto: Pelikán
NEPOUZ, Sardínia Hotel SPA Baia Caddinas na Sardínii.

Cefalu Sea Palace 5*, Sicília

Na severe ostrova, pár desiatok kilometrov od mesta Palermo, leží pár metrov od piesočnatej pláže päťhviezdičkový rezort Cefalu Sea Palace. Cefalu je obľúbeným letoviskom, priamo v blízkosti hotela sa nachádza niekoľko obchodov, reštaurácií, či pamiatok. V samotnom hoteli na dovolenkárov čakajú bazény, fitness či SPA centrum. Päťhviezdičkový pobyt na Sicílii sa tak začína na cenovke od necelých 1150 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, odlet z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Päťhviezdičkový komplex Cefalu Sea Palace na... Foto: Pelikán
NEPOUZ, Sicília Päťhviezdičkový komplex Cefalu Sea Palace na Sicílii.

Resort Valle dell’Erica Thalasso & SPA 5*, Sardínia

Rezort na severe ostrova je luxusnou voľbou, ktorú volia aj svetové celebrity. Nachádza sa v údolí Erica a v rokoch 2019 a 2020 bol označený ako najlepší zelený rezort v Európe. Rezort tvoria dva hotely, dokopy v ňom nájdu dovolenkári štyri bazény, niekoľko barov a reštaurácií, množstvo športových aktivít a tiež detské mini kluby pre najmenších. Päťhviezdičkový pobyt na Sardínii začína na cenovke od približne 2100 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, odlet z viedenského letiska, letiskový transfer a stravovanie formou polpenzie.

Rezort Valle dell Erica je luxusnou voľbou na... Foto: Pelikán
NEPOU,? Sardínia Rezort Valle dell Erica je luxusnou voľbou na severe Sardínie.
NEPOUZ, Thajsko, Bangkok Čítajte viac Sezóna Ázie trvá aj v lete. Thajsko po dvoch rokoch pandémie víta všetkých cestovateľov bez karantény NEPOUZ, Chorvátsko Čítajte viac Do Chorvátska autom? Minulosť! Letecké pobyty sa začínajú na cenovke 400 eur NEPOUZ, Grécko, Korfu Čítajte viac Grécko je letnou stálicou dovolenkárov: Stovky ostrovov a pobyty pod 300 eur
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sicília #Sardínia #Pelikan.sk