Nebotyčné ceny ostrova vetrov: 25 € za souvlaki, 150 € za vyprážaného kalmara

Čarovné Kyklady lákajú mnohých návštevníkov Grécka - slnečnými lúčmi zaliate súostrovie má názov odvodený zo slova kyklos, čo znamená kruh. Tento kruh chránil miesto narodenia boha Apolóna na ostrove Delos, ale do oblúka tu fúkajú aj vetry, ktoré točia približujúce sa lode.

21.08.2022 06:00
Mykonos, Grécko, lode, člny Foto:
Prístav s drevenými rybárskymi člnmi v meste Chora za slnečného letného dňa, ostrov Mykonos.
debata (2)

Súčasťou Kyklád je aj obľúbený Mykonos, úchvatný Ostrov vetrov, ktorý ponúka bohatý pulzujúci život – nie nadarmo ho volajú grécka Ibiza, krásnu prírodu, históriu v podobe hradu aj preslávené veterné mlyny.

Jeho hlavné mesto Chora uchváti svojím labyrintom bielych uličiek, príjemných obchodov, galérií a vynikajúcich reštaurácií.

Príťažlivosť Mykonosu je však aj na príťaž – ceny na najkozmopolitnejšom ostrove Grécka sú také vysoké, že značná časť sveta si tu dovolenku jednoducho nedovolí.

Turisti hlásia, že za porciu grilovanej chobotnice im v reštaurácii zaúčtovali 79 eur a za kávu si čašník vypýtal 15 eur.

Ďalší návštevník Mykonosu zhrozene vyratúval, že vo viacerých reštauráciách za grécky šalát zaplatil 20 až 25 eur, iný doplnil, že souvlaki ho stálo 25 eur.

Recenzie na internete obraz o cenách na ostrove dopĺňajú, možno sa tu dočítať, že návštevník za porciu kalamára vysolil 150 eur a za pohár piva neuveriteľných 50 eur.

more, pláž Čítajte viac Mafiánske praktiky? Turistky zažalovali plážový bar za účet 600 eur za 2 drinky a meze

Jeden bar na mykonoskej pláži Platis Gialos sa dostal dokonca pred súd a ušla sa mu medzinárodná, aj keď nežiadaná, publicita, keď sa dve turistky ohromené sumou začali sťažovať na 600-eurový účet za dva poháre mochita a predjedlo, krabie stehienka.

Okrem ceny za jedlo vo výške 520,80 eur im na účtenke svietila aj položka povinné sprepitné 80 eur.

Odpoveďou na ich protesty bolo agresívne správanie a vyhrážky personálu.

DK Oyster má pritom už na internete aj neoficiálnu stránku, kde nespokojní návštevníci píšu svoje zlé skúsenosti s týmto miestom.

Platis Gialos je známa svojimi drahými luxusnými hotelmi a reštauráciami a správ o podvodoch na spotrebiteľoch v tejto oblasti je veľa.

NEPOUZ, Blogerka Marika, Zanzibar Čítajte viac Mama blogerka: S deťmi okolo sveta? Dobre naplánovaná exotika vyjde rovnako ako rezort all inclusive Ukrajina, vlajka Čítajte viac Charkov a Mariupoľ... Takto vyzerali dve čarovné mestá, kým z nich Rusi nespravili ruiny India, opica, voda, studňa, pitie, pije Čítajte viac Pomsta chlpatého klanu: Naštvané ohavy vraždia šteniatka a útočia aj na deti

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Kyklady #Mykonos