Preceňované, drahé, klaustrofobické, letargické... 8 bizarných sťažností na chorvátske letoviská

Chorvátsko je stará dobrá klasika, od krásnych kamienkových pláží, cez pomerne kvalitné ubytovanie a priateľských domácich až po rôznorodé atrakcie či obdivuhodné historické mestá - má čo ponúknuť každému. Väčšinou odchádzajú turisti z dovoleniek v tejto krajine spokojní a oddýchnutí.

07.09.2022 06:00
Chorvátsko, more, dovolenka Foto:
Nespokojní s Chorvátskom?
debata (10)

No nájdu sa aj dovolenkári, ktorým Chorvátsko vôbec nie je po chuti, a z výletu si odnášajú sklamanie a svoje negatívne pocity neváhajú uverejniť na internet – od „preceňovaného“ Dubrovníka a „rušného“ Splitu po „nudnú“ Rijeku a „klaustrofobickú“ Makarsku – takéto sťažnosti návštevníkov sa objavili na fórach, cestovateľských blogoch a turistických portáloch.

Zatiaľ čo pre niektorých sú chorvátske destinácie neobjavenými senzáciami na skvelú dovolenku s dramatickým pobrežím obmývaným priezračne modrým Jadranským morom a mnohými ostrovmi, ktoré ponúkajú férové ​​ceny, kvalitné jedlo a dobré miestne víno, iní obviňujú Chorvátsko, že je príliš namyslené.

Rovinj, cyklistka, bicykel, Chorvátsko Čítajte viac Čo môžete očakávať počas tohtoročnej dovolenky v Chorvátsku? Takto bude vyzerať vaša cesta

Tu sú niektoré z najbežnejších (a často pomerne zvláštnych) sťažností na rôzne chorvátske destinácie.

"Úprimne? Chorvátsko ma sklamalo. Áno, moje očakávania boli veľké, navyše sme navštívili najobľúbenejšie chorvátske destinácie v najrušnejších časoch, čo mohlo ovplyvniť môj dojem. Ceny sú nižšie ako napríklad v Benátkach, ale sú zas vyššie ako vo Verone. Veľmi som neušetrila v porovnaní s tým, čo by som musela minúť vo väčšine západoeurópskych krajín,“ tvrdí americká blogerka Jenna, ktorá si na dovolenku vybrala vriaci august a navštívila Plitvice, Split, Dubrovník, Pelješac a ostrov Korčula.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko