Inflácia tlačí cenovky nahor: Ako sú na tom aktuálne ceny hotelov v Chorvátsku?

Inflácia zvyšuje ceny, týka sa to aj hotelov v celom Stredomorí. Kombinácia inflácie a zvýšeného dopytu po turistických zájazdoch viedla k výraznému nárastu cien hotelových služieb.

15.07.2022 06:00
Chorvátsko, Pula, koloseum, NEST1 NEPOUZI Foto:
Chorvátsko, Pula. Ilustračné foto.
debata

Súčasné sumy často prevyšujú mieru inflácie, ceny hotelového ubytovania vzrástli aj o viac ako 50 percent v závislosti od destinácie, píše Marija Crnjak pre portál Poslovni Dnevnik.

Podľa analýzy britského magazínu Hotel News Resource, jedného z 10 najvplyv­nejších globálnych cestovných portálov pôsobiacich ako súčasť skupiny Nevistas, bud ceny do konca roka naďalej rásť.

S vysokým dopytom budú ceny naďalej stúpať, no nie je isté, čo prinesie cenová politika budúci rok.

Rovinj, cyklistka, bicykel, Chorvátsko Čítajte viac Čo môžete očakávať počas tohtoročnej dovolenky v Chorvátsku? Takto bude vyzerať vaša cesta

Pri porovnaní priemerných cien izieb od roku 2019 do roku 2022 analýza ukazuje, že ceny sú v súčasnosti výrazne vyššie.

Ceny izieb v júni vzrástli v Ríme o 51,4 %, v Berlíne o 50,2 %, v Dubline o 44,5 %, v Londýne sa zvýšili v priemere o 44,3 %, v Barcelone o 29 %, v Amsterdame o 12,1 % a v Paríži o 19,8 %, píše Total-croatia-news.com.

Podobný trend bol v júni aj v popredných európskych letných turistických destináciách, kde Palma de Mallorca (+40 %) vedie z hľadiska zvýšenia cien v porovnaní s júnom 2019.

Na Ibize sa ceny zvýšili o 30 percent, v Aix en Provence o 21 percent, Montpellier zaznamenáva rast cien o 14 percent a Rodos o 13 percent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #inflácia #dovolenka #Chorvátsko