Dovolenkári v Chorvátsku musia šetriť vodou: Toto je od pondelka zakázané, v hre sú aj pokuty

Horúčavy a sucho trápi počas tohto leta mnoho krajín západnej, južnej a strednej Európy. Okrem požiarov spôsobuje vysychanie zdrojov vody a jej nedostatok. To všetko uprostred rozbehnutej turistickej sezóny, ktorá má po dvoch rokov lockdownov oživiť cestovný ruch.

20.07.2022 05:45
debata

Vedenie Istrijskej župy sa stretlo so zástupcami miestnych dodávateľov vody a vyzvalo obyvateľov aj dovolenkárov, aby vodou šetrili a využívali ju racionálne.

Situácia v oblasti vodných zdrojov je nepriaznivá a potenciálne môže spôsobiť problémy pri zásobovaní vodou, uviedol župan.

Pripomenul, že v roku 2012 dlhé obdobie sucha prinútilo úrady zaviesť systém prídelov vody.

Miestni dodávatelia vody odporučili všetkým spotrebiteľom, aby vodou v tomto horúcom období šetrili. Od pondelka 18. júla sa zaviedli aj prísnejšie opatrenia: pitnou vodou sa nesmú umývať autá, ani polievať zeleň, či sa ňou sprchovať na plážach. Výnimkou budú len trhy a rybie trhy.

Meteorológovia predpokladajú, že suché obdobie bude pokračovať aj v ďalších dňoch.

roadtrip, cesta, autom, auto, dvojica, dvaja, dovolenka, kabriolet, cestovanie Čítajte viac More a diaľky: Toto sú 3 najúžasnejšie road tripy v Chorvátsku (+ mapy) Chorvátsko Pelješac most Čítajte viac Koniec špekulácií: Odhalili názov mosta na chorvátsky Pelješac. Jeden dôležitý otáznik však ešte ostal Makarska, Chorvátsko Čítajte viac More v Chorvátsku úplne zmenilo farbu. Úkaz pri Makarskej vidieť až z vesmíru

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šetrenie #voda #sucho #Chorvátsko #Istria