Pokračovanie článku: Na španielskych plážach pozor: 5 málo známych pravidiel a aká pokuta za porušenie hrozí

A toto nie je jediný nečakaný zákon, ktorý môžete na dovolenke v Španielsku nevedomky porušiť.

  • Španielska Malaga zakázala v lete na plážach hranie tenisu alebo ďalších loptových hier, za porušenie hrozí pokuta 770 eur.
  • Viaceré španielske turistické hotspoty vrátane Barcelony a Kanárskych ostrovov zakazujú fajčenie na plážach pod hrozbou pokuty až do výšky 2000 eur.
more, pláž Čítajte viac Tri chorvátske pláže sa zaradili medzi najkrajšie v celej Európe. Tu ich nájdete
  • Ďalším pravidlom, ktoré by mohli neinformovaní turisti porušiť, je zákaz nosenia plaviek mimo pláže. V Barcelone môžu ľudia nosiť bikiny len na pláži a dovolenkárom prichyteným v centre mesta hrozí pokuta až do výšky 300 eur.

Podobne sa bikiny smú nosiť len na plážach na ostrove Malorka, pričom porušenie sa pokutuje až do výšky 580 eur.

  • Mimo zákona sa dostal aj takzvaný balkoning – nebezpečné preliezanie medzi balkónmi vo výške alebo skákanie z balkóna do bazéna, zväčša pod vplyvom alkoholu.

Toto nebezpečné počínanie sa v krajine posledné roky teší veľkej popularite, no, samozrejme, mnohé prípady sa skončili tragicky. Na Baleárskych ostrovoch môžu za balkoning dostať riskujúci pokutu 700 až 1500 eur.

Odesa, Ukrajina Čítajte viac Svetoznáme delfinárium, lunapark pri mori... Dnes sú pláže Odesy zamínované a hotelieri zničení húsenica, motýľ Čítajte viac Toxické húsenice zamorili pláže. Ohrozujú ľudí, zvieratá môžu aj zabiť

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #pláže