Pokračovanie článku: Je vaša voda OK? Chorvátska interaktívna mapa ukazuje čistotu mora na plážach

Okrem toho sa tento rok podľa nariadenia o kvalite morskej vody určenej na kúpanie na plážach po celej Chorvátskej republike sledoval aj profil kúpalísk.

Týkalo sa to existencie a údržby sprievodných plážových zariadení, ako sú sprchy, sanitárne zariadenia alebo prípadné blízke odtoky odpadových vôd.

Koncesionár pláží a/alebo miestna samospráva sú povinní vyvesiť na viditeľných miestach informačné tabule a zvýrazniť tam údaje o kvalite morskej vody, všeobecný popis plaveckého stavu v mori a oznamy o možných mimoriadnych udalostiach, ktoré sa môžu stať na pláži s cieľom poskytnúť plavcom jasné informácie.

Teraz je k dispozícii nová chorvátska interaktívna mapa, ktorá ukazuje úrovne kvality morskej vody na kúpanie.

Hodnotenia kvality sú na interaktívnej mape Chorvátska zobrazené farebnými symbolmi – modrá znamená vynikajúca kvalita, zelená dobrá, žltá uspokojivá a červená značí neuspokojivú kvalitu.

Na mape vidieť aj ďalšie informácie ako napríklad teplota vzduchu a mora, slanosť a smer vetra.

Okrem hodnotenia kvality morskej vody je tu možnosť nahliadnuť do zvláštností rôznych pláží, ako sú ich hydrometeorologické charakteristiky, dostupné plážové/plávacie vybavenie a ďalšie.

Používatelia tejto chorvátskej interaktívnej mapy majú tiež možnosť komentovať rôzne pláže, hlásiť znečistenie a navrhovať nové nápady.

NEPOUZ, Chorvátsko Čítajte viac Do Chorvátska autom? Minulosť! Letecké pobyty sa začínajú na cenovke 400 eur Grécko, more, pobrežie, piesok, vtáky, holuby, dvojica, prechádzka Čítajte viac Objavte najdlhšiu piesočnatú pláž v EÚ: Monolithi má neuveriteľných 25 kilometrov! húsenica, motýľ Čítajte viac Toxické húsenice zamorili pláže. Ohrozujú ľudí, zvieratá môžu aj zabiť

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #more #Chorvátsko #kvalita vody #Jadranské more