Z ostrova Korčula do Splitu cez nový most Pelješac: Rýchly a parádny výlet

Aj keď väčšina turistov sa po otvorení nového chorvátskeho mosta nadchýna rýchlym spojením do Dubrovníka, dvolenkárov aj domácich poteší aj výrazne lepší prístup na ostrovy Korčula a Mljet. Jednou z nových zaujímavých možností je skvelý výlet z Korčuly do Splitu.

07.08.2022 07:00
Chorvátsko Bosna Čína most Pelješacký otvorenie Foto:
Pelješacký most na juhu Chorvátska.
debata

Korčula je čarovný ostrov s krásnym prostredím a sympatickými plážami, no doteraz bola jeho problémom zlá dostupnosť, ktorú zabezpečovali prevažne trajekty – a to hneď dva: z Ploče do Trpanja a z Orebiča na Korčulu.

To sa však 27. júla, po otvorení nového Pelješackého mosta, zlepšilo. Tých 2 404 metrov mnohým zmenilo život.

Vyskúšajte si výlet na ostrov napríklad zo Splitu. Pred otvorením mosta by cesta autom trvala viac ako 4 hodiny a trajektom ďalší rovnaký čas.

Chorvátsko Bosna Čína most Pelješacký otvorenie Čítajte viac Chorváti otvorili Pelješacký most veľkolepo. Pozrite si fotogalériu

Hoci sa most v prvé dni ešte v Google mapách nezobrazoval, cesta je už dostupná a čaká na jej absolvovanie. Aj samotná cesta k mostu je zážitkom, vedie cez kopce, z ktorých sa núka krásny výhľad na Jadran, a prechádza aj cez najlepšie chorvátske vinice.

Zrazu sa ocitnete v tuneli dlhom asi 2,5 kilometra, ďalej sa pred vami otvorí 145 kilometrov väčšinou diaľničných kilometrov do Splitu – krátka jazda do Ploče a potom napojenie na diaľnicu do Splitu (cena mýta 50 kún).

Cesty z Korčuly do Splitu trvá celkovo menej ako 3 hodiny.

kempovanie, stanovanie, stan, rodina, príroda, výlet, deti, stanovačka, stan, jedlo, potraviny, relax, les, príroda, víkend, radosť, rodičia, deti, Čítajte viac Dovolenka v Chorvátsku za dobrý peniaz? Tu je 7 kempov, v ktorých si užijete leto a ušetríte Lastovo, ostrov, Chorvátsko, more, leto, dovolenka, plávanie, Jadran, kúpanie, letná dovolenka, slnko, Čítajte viac Je vaša voda OK? Chorvátska interaktívna mapa ukazuje čistotu mora na plážach roadtrip, cesta, autom, auto, dvojica, dvaja, dovolenka, kabriolet, cestovanie Čítajte viac More a diaľky: Toto sú 3 najúžasnejšie road tripy v Chorvátsku (+ mapy)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #most Pelješac