Leto je mŕtve? Nech žije leto! Tento ostrov má jednu z najdlhších plážových sezón v Európe

Túžite po slnečných lúčoch, aj keď doma už bude vládnuť sychravý začiatok jesene a nemáte pritom chuť cestovať na opačný koniec zemegule? Skvelá správa je, že tento ostrov, vzdialený od Slovenska len okolo 2500 kilometrov alebo okolo troch hodín letu, ponúka dlhočizné a teplé leto a možnosť užiť si dovolenku pri mori aj v čase, keď už ostatné letoviská dávno zložili slnečníky.

21.09.2022 06:00
debata
Pôvodný turecký hostinec Büyük Han.
Turecký zmrzlinár.
+29Ulice tureckej časti Nikózie.

Medený ostrov, ktorý si svoju prezývku vyslúžil podľa kovu, ktorý sa tu kedysi ťažil, totiž ponúka 300 dní slnka počas roka; niektoré zdroje dokonca uvádzajú 340 slnečných dní. Vitajte na Cypre.

Jeden z najväčších ostrovov v Stredozemnom mori, sa volá aj ostrovom lásky – podľa legendy práve tu vystúpila z mora bohyňa Afrodita – a je pravdepodobné, že do ostrova sa zamilujete aj vy.

Hoci v lete teploty vystupujú k štyridsiatkam, smerom k októbru sa motajú okolo alebo tesne pod tridsiatimi, čo je veľmi príjemné, najmä v spojení s jemným vánkom.

More má pritom aj v októbri okolo 25 stupňov, takže Cyprus má ideálne podmienky na plážový oddych až do novembra. Bonusom sú nepreľudnené pobrežia a mestá.

Tenerife, pláž, more, leto, dovolenka, cestovanie, slnečníky, rezort, Playa de Las Americas, Kanárske ostrovy Čítajte viac Budú sa prepisovať atlasy: 15 známych ostrovov, ktoré zmiznú už počas vášho života

Ostrov ponúka pre každého niečo – od pláží, ktoré susedia s veľkými letoviskami, až po nedotknuté piesočnaté úseky, kde je viac morských korytnačiek ako ľudí.

Tu sú top miesta, ktoré musíte na tomto čarovnom ostrove navštíviť, hoci aj túto jeseň:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cyprus