Pokračovanie článku: Leto je mŕtve? Nech žije leto! Tento ostrov má jednu z najdlhších plážových sezón v Európe

Pláž Nissi, Ayia Napa

Nissi sa nachádza na ostrovčeku hneď pri pobreží a je jednou z najobľúbenejších pláží v preslávenom letovisku Ayia Napa.

Práškový piesok sa tu tiahne viac ako 500 metrov, voda má trblietavo modrú farbu. Bonus? Na jeseň budete mať tento kúsok cyperského raja takmer iba pre seba.

Bazén hotela Nissi Blue na Cypre, rezort Ayia...
Turisti na populárnej cyperskej pláži "Nissi...
+2Slávna cyperská pláž Nissi Beach.

Pláž Mackenzie, Larnaca

To, čo môže larnackej Mackenzie Beach na prvý pohľad chýbať, vynahradí inými pozitívami.

Napríklad svojou skvelou polohou: nachádza sa totiž len 5 minút jazdy od medzinárodného letiska v Larnake. Dalo by sa povedať, že sa vlastne nachádza na konci pristávacej dráhy. Vďaka svojej lokácii je to tiež ideálne miesto na posledné kúpanie pred odletom. Práve nad zálivom Larnaca vznikajú ikonické snímky obrovských strojov letiacich priamo ponad hlavy dovolenkárov.

Piesok na tejto pláži je jemný a vhodný pre rodiny.

NEPOUZ, Blogerka Marika, Zanzibar Čítajte viac Mama blogerka: S deťmi okolo sveta? Dobre naplánovaná exotika vyjde rovnako ako rezort all inclusive

Pláž Konnos a záliv Fig Tree, Protaras

Konnos, ktorý sa nachádza na severnom okraji národného lesoparku Cape Greco, má o niečo rustikálnejší ráz ako ostatné pláže v okolí Ayia Napa.

Nádherná tyrkysová voda obmýva pomerne úzku pláž a vysoké útesy. A hoci je aj táto čast Cypru počas leta veľmi rušná, koncom sezóny Konnos pôsobí ako súkromný rezort, ktorý ste si kúpili len pre seba.

Celá severná časť ostrova sa pýši zlatistým pieskom a Figová zátoka (dostala meno podľa týchto stromov, ktoré tu poskytujú príjemný chládok) sa považuje za jednu z najlepších pláží v Európe a podobne ako mnohé iné na Cypre bola ocenená modrou vlajkou za čistotu a udržateľnosť.

Pláž Governor's

Táto známa pláž, ktorá sa rozprestiera na hranici medzi Larnacou a Limassolom, nemá najromantickejší názov, no je ťažké si ju nezamilovať.

Má dve časti: úsek tmavého piesku, ku ktorému sa dostanete po schodisku, a časť Kalymnos asi 200 metrov na západ, kde kriedovo biele skalné útvary poskytujú zvodnú kulisu pokojnému modrému moru.

Taliansko, Rím, kostol, chrám, Kostol Panny Márie loretánskej Čítajte viac Paríž je hnusný, Benátky plné prostitútok. Čo o mestách povedali 'turisti' v 18. storočí?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cyprus