Tragédia na pláži: Dovolenkárku prebodol slnečník, ktorý uchytil vietor. Väčšina obetí pláží sú ženy nad 40

Relax na pláži sa v sekunde zmenil na drámu po tom, ako slnečník, ktorý vyvrátil divoký poryv vetra, prebodol žene hrudník. Turistka zraneniam zanedlho podľahla napriek prevozu do nemocnice.

14.08.2022 06:00
debata

Úrady v Južnej Karolíne informovali, že tragickú smrť 63-ročnej Tammy Perreaultovej zapríčinil uvoľnený slnečník, ktorý z ukotvenia vyfúkol vietor. Prebodol jej hrudník priamo pred očami jej zdesených priateľov, ktorí ešte stihli zakričať, aby sa uhla.

Tragédia sa podľa CBS news odohrala v stredu okolo poludnia na pláži v Garden City, priblížila zástupkyňa hlavného koronera v okrese Horry Tamara Willardová pre CBS WBTW-TV.

Zranená žena zomrela asi hodinu po nešťastí v nemocnici, povedal Willardová.

Plážové slnečníky majú na spodku špicatý hrot, ktorý uľahčuje ich zatlačenie a upevnenie do piesku. Ak nie sú správne ukotvené, vietor sa oprie do širokej hornej plachty a unesie ich. To sa stalo osudným aj Perreaultovej.

Federálna agentúra pre bezpečnosť spotrebiteľských výrobkov odhaduje, že slnečníky každoročne zrania asi 3000 ľudí.

Americký senátor Tim Kaine a Mark Warner z Virgínie požiadali bezpečnostnú agentúru, aby prehodnotila bezpečnostné pravidlá pre plážové slnečníky a začala bezpečnostnú kampaň po tom, čo v roku 2016 zabil 55-ročnú ženu z Virgínie slnečník.

Šibenik, Chorvátsko, more, leto, letovisko, lode, chrám Čítajte viac Eurostat: Kvalita vody na kúpanie v Európe je najlepšia v Chorvátsku. Ako dopadli ostatné destinácie?

Podľa štúdie publikovanej v Journal of Safety Research v roku 2021 bola väčšina pacientov so zraneniami z pláže a z terasy ženy vo veku nad 40 rokov.

„Najčastejšie hláseným zranením bola tržná rana, po ktorej nasledovali pomliaždeniny alebo odreniny a poranenie vnútorných orgánov, pričom časť tela s najvyšším podielom zranení bola hlava/krk, po ktorej nasledovala horná končatina,“ uvádza sa v štúdii.

Chorvátsko, dovolenka, pláž, more Čítajte viac Vlani zachránili v Chorvátsku na mori 733 ľudí, zahynulo 28 ľudí vrátane deviatich potápačov NEPOUZ, Chorvátsko Čítajte viac Do Chorvátska autom? Minulosť! Letecké pobyty sa začínajú na cenovke 400 eur NEPOUZ, Blogerka Marika, Zanzibar Čítajte viac Mama blogerka: S deťmi okolo sveta? Dobre naplánovaná exotika vyjde rovnako ako rezort all inclusive

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #slnečník