A vy tam prečo nie ste? Istrijské kempy a hotely lámu rekordy aj po sezóne, majú iné lákadlá ako v lete

Istrijské kempy a hotely pokračujú v lámaní rekordov aj po sezóne 2022, a to aj napriek zlým poveternostným podmienkam, ktoré v súčasnosti spôsobujú problémy v tejto aj iných častiach krajiny.

03.10.2022 06:00
debata
Pohľad na mesto Grožnjan, ktoré je lákadlom v...
Veža v stredovekom istrijskom mestečku Roč.
+13istrijské vnútrozemie

Ako píše Poslovni Dnevnik, ani nepriaznivé počasie v posledných dňoch nedokázalo pokaziť vynikajúce turistické výsledky istrijských kempov a hotelov.

Za celý rok oproti rekordnému, predpandemickému roku 2019, zaostáva počet prenocovaní už len o 3 %. Z 350 000 turistov, ktorí sú v súčasnosti ubytovaní v Chorvátsku, je asi 100 000 na nádhernom Istrijskom polostrove, uvádza HRT.

Teraz sú tu oveľa menšie davy ľudí, slnko stále hreje, ale nie je už horúce. A ani more sa príliš neochladilo, čiže kúpať sa stále dá.

Táto kombinácia je ideálna napríklad pre hostí zo severu alebo jednoducho milovníkov nižších teplôt.

Kemp Fažana je stále z polovice obsadený a medzi 2000 hosťami tvoria väčšinu dôchodcovia, rodičia s malými deťmi a školské kolektívy na výletoch.

„Sezóna je lepšia ako tá z roku 2019. Môžem povedať, že kumulatívne sa celý rok skončí s nejakými 10 % plus v porovnaní s rokom 2019,“ povedal riaditeľ kempu Bi-Village vo Fažane Roland Cinkopan.

Aj v kempe v Pule sú chatky stále plné. „Chceli sme pobudnúť len niekoľko dní, ale je tu krásne, najmä s týmto výhľadom, takže zostávame celý týždeň,“ povedala Paola z Nemecka o miestnom luxusnom hoteli.

počítač, práca, notebook, dovolenka Čítajte viac Splnil sa vám sen! Chorvátsko otvára dedinu pre digitálnych nomádov, nájom poteší Chorvátsko, pláž Čítajte viac Chorvátska pláž Zlatni rat je 12. najlepšou na svete (+ celý rebríček top 50) žena, písanie, podpis Čítajte viac Meškali 60 rokov! Doručili listy, ktoré mohli úplne zmeniť dejiny či osudy zopár ľudí

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #Istria