Turecko očakáva nával turistov z Európy, nahrávajú mu naše vysoké ceny energií

Turecké cestovné kancelárie očakávajú počas zimných mesiacov výrazný prílev turistov z Európy. Na jednej strane im nahráva uvoľnenie protipandemických obmedzení z minulého obdobia a na druhej prudko rastúce ceny plynu, ktoré budú obyvateľov na európskom kontinente nútiť tvrdo šetriť energiami, napísala agentúra DPA.

12.10.2022 09:00
debata

„Túto zimu očakávame viac turistov než počas predchádzajúcich rokov,“ povedal v rozhovore pre DPA Cen Polatoglu, hovorca združenia cestovných kancelárií Tur Operatörleri Platformu.

Ako povedal, v období pandémie ľudia nemali veľa možností cestovať a rezervácie na zimnú sezónu zvyšujú aj vysoké ceny energií v Európe. Najmä čo sa týka lacnejšieho ubytovania, dodal Polatoglu.

Podobne sa vyjadril Ali Onaran, šéf touroperátora Prontotour. Ako dodal, spoločnosť zaznamenáva „mimoriadne vysoký dopyt z krajín ako Nemecko, Británia a Holandsko“.

Turecké ministerstvo kultúry a cestovného ruchu nedávno zverejnilo údaje o vývoji turizmu za osem mesiacov roka. Od januára do konca augusta navštívilo Turecko približne 29,3 milióna turistov.

To je o 108 % viac než za rovnaké obdobie minulého roka.

Najväčší podiel zahraničných turistov tvorili Nemci, ktorých do Turecka prišlo za dané obdobie približne 3,9 milióna.

Maďarsko, slnko, hmla, opar, les Čítajte viac Najlacnejšie destinácie na dovolenku 2022: Turecko a Bulharsko. V top 36 sú aj dvaja naši susedia NEPOUZIVAT, Turecko Čítajte viac Najlacnejší letný all inclusive? Turecko v päťhviezdičkovom hoteli od 300 eur! Na čo si dať pozor?
debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko