Časť najslávnejšieho chorvátskeho ostrova je na predaj za milióny

V Chorvátsku je na predaj časť turisticky atraktívneho ostrovčeka Galešnjak, ktorý je pre svoj tvar pripomínajúci srdce známy aj ako Ostrov lásky. V súvislosti s nadchádzajúcim sviatkom svätého Valentína o tom informovala agentúra Reuters.

13.02.2023 13:00
Chorvátsko, Galešnjak, ostrov, more, dovolenka, Foto:
Galešnjak
debata

Neobývaný ostrovček Galešnjak sa nachádza v Pašmanskom prielive neďaleko Zadaru a podľa Reuters patrí k najznámejším chorvátskym ostrovom.

„Na ostrovčeku a v jeho okolí sa ročne urobí vyše milióna fotografií a myslím, že jeho popularita je naozaj vysoká,“ povedal Silvestro Kardum, ktorý zastupuje majiteľa predávaných pozemkov.

planéta, Zem, zemeguľa, reliéf, vesmír, Čukotka, Aljaška, Beringov prieliv, 3D, NASA Čítajte viac Delia ich 3 kilometre, a zároveň celý svet: Prekliate Diomedove ostrovy patria Rusku aj USA

Na ostrovčeku nie sú žiadne budovy, každé leto sem ale pripláva na jachtách mnoho celebrít. „Beyoncé mala na ostrovčeku oslavu svojich 39. narodenín a trávi tam každý rok niekoľko dní alebo aj týždňov, vlani tam bol Michael Jordan, tiež Jeff Bezos, o celebrity v tejto oblasti nie je núdza,“ uviedol Kardum.

„Ostrov má rozlohu 142 000 metrov štvorcových a niečo vyše 40 000 metrov štvorcových je na predaj za cenu 13 miliónov eur,“ dodal Kardum s tým, že potenciálni kupci mu volajú každý deň.

Ostrov v súčasnosti pokrýva makchie, typický stredomorský porast kríkov a nízkych stromov. Denníku Slobodna Dalmacija v januári Kardum povedal, že územný plán na predávaných pozemkoch umožňuje pestovanie olív či vínnej révy a tiež stavbu vily alebo reštaurácie.

Dubrovník, Chorvátsko, dovolenka, cestovanie, loďky, člny, more Čítajte viac Hranice zmiznú, zmenárne tiež. Cesta do Chorvátska bude od januára jednoduchšia kempovanie, stanovanie, stan, rodina, príroda, výlet, deti, stanovačka, stan, jedlo, potraviny, relax, les, príroda, víkend, radosť, rodičia, deti, Čítajte viac Dovolenka v Chorvátsku za dobrý peniaz? Tu je 7 kempov, v ktorých si užijete leto a ušetríte
debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #Ostrov