Toto bude hit tohto leta! Na Maltu poletíme aj zo Slovenska za pár drobných

Stredomorská Malta je celoročnou destináciou - hlavná sezóna destinácie trvá od apríla do októbra, po zvyšok roka je obľúbenou poznávačkou a citybreakom. Začiatkom roka je záujem o Maltu obrovský a slovenskí dovolenkári si ju už teraz vyberajú na svoju letnú dovolenku. Napriek tomu nejde o typicky plážovú destináciu, cestovateľom ponúka bohaté možnosti aktivít.

16.03.2023 06:10
NEPOZZ, Malta, dovolenka, leto, more Foto:
Malta bude toto leto jednou z top destinácií slovenských dovolenkárov.
debata (10)

Medzi najpredávanejšími destináciami Slovákov je od začiatku roka aj ostrovná Malta – typicky letná destinácia láka dovolenkárov celoročne, a to aj vďaka priamemu spojeniu z bratislavského letiska. Predaj leteniek na Maltu rastie, ukazujú dáta Pelikán.sk – v prvých dvoch mesiacoch roka si ich kúpilo o 65 percent viac dovolenkárov ako za rovnaké obdobie v minulom roku.

Malta je známou destináciou najmä vďaka jazykovým pobytom angličtiny – tie sem lákajú celoročne študentov, ale aj dospelých pracujúcich, ktoré sa potrebujú zdokonaliť v jazyku.

Zátoka St. Nicholas na ostrove Comino.
Zátoka Xlendi na ostrove Gozo.
+10Na prejdenie ostrova Comino stačí dovolenkárom...

Samotná Malta je tvorená tromi stredomorskými ostrovmi. Kým hlavný ostrov Malta láka najmä na históriu a krásne vnútrozemie, je to vedľajší ostrov Comino, ktorého najväčším lákadlom je slávna Modrá lagúna, či Gozo s krásnou prírodou. Na oba ostrovy sa dá presunúť trajektom či rýchloloďou z prístavu Cirkewwa na severe Malty. Najmä pri ostrove Comino však treba myslieť na to, že ide o neobývaný a nezastavaný ostrov, na ktorého návštevu stačí dovolenkárom hodina až dve.

Najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou je pláž Mellieha a jej okolie, počas leta je však tradične preplnenou. Pri hoteloch je odporúčanie začať aspoň na troch hviezdičkách a stravovanie voliť aspoň formou raňajok. Pre dovolenkárov hľadajúcich krásne pláže je odporúčaním práve ostrov Gozo.

Spiatočné letenky na Maltu sa momentálne začínajú na cenovke od 68 eur s odletom z bratislavského letiska. K dispozícii sú aj letenky v biznis triede s aerolinkami Air Malta – tie sa momentálne začínajú na cenovke od 319 eur spiatočne.

3* Azur Hotel by ST Hotels

Mestský hotel Azur je mestským hotelom, ktorý je ideálnou voľbou najmä pre dovolenkujúce páry. Vyznačuje sa dobrou polohou s dostupnosťou do hlavného mesta Valletta. Hostia majú k dispozícii reštauráciu so stredomorskou kuchyňou či bar.

Súčasťou hotela je tiež súkromné fitness centrum a vonkajší bazén – od najbližšej pláže budú cestovatelia vzdialený približne jeden kilometer.

Pobyt v hoteli Azur Hotels sa začína na cenovke od necelých 270 eur na osobu. V cene je zahrnuté trojhviezdičkové ubytovanie na tri noci, spiatočná letenka s odletom z Bratislavy či Viedne, stravovanie formou raňajok a tiež letiskový transfer.

Azur Hotel Foto: Pelipecky
NEPOUZ, Azur Hotel - Pelipecky Azur Hotel

4* Dolmen Hotel

Štvorhviezdičkový hotel Dolmen sa nachádza na severe ostrova v časti Saint Paul’s Bay. Nachádza sa priamo na pláži na pobreží Qawra a je vhodným aj pre rodiny s deťmi, ktoré sa vyberú na Maltu – navyše je len kúsok od slávneho Maltského akvária.

Súčasťou hotela sú tri reštaurácie s výborným jedlom, bar pri bazéne, infinity pool, kasíno, fitness či wellness centrum. Rodiny s deťmi ocenia najmä animačný tím či ponuku vodných športov.

Pobyt v hoteli Dolmen na Malte sa začína na cenovke od necelých 350 eur na tri noci. V cene je zahrnutý odlet z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Dolmen Hotel Foto: Dolmen
NEPOUZ Dolmen Hotel - Dolmen Dolmen Hotel

3* Hotel The Strand 115

Hotel 115 The Strand, jeden z najobľúbenejších hotelov, sa nachádza na hlavnom ostrove Malta s výhľadom na mesto Valletta. Hostia si v hoteli môžu vychutnať taliansku kuchyňu v reštaurácii či obľúbený rooftop lounge, ktorý ponúka nádherný výhľad.

Priamo z hotela sa dá jednoducho presunúť do hlavného mesta či do akejkoľvek inej časti ostrova. Nachádza sa navyše hneď na pobreží a dá sa z neho rýchlo dostať napríklad aj na pláž Sliema.

Pobyt v Hoteli 115 The Strand na Malte je dostupný od približne 280 eur s ubytovaním na dve noci. V cene je zahrnutý odlet z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Hotel The Strand Foto: Pelipecky
NEPOUZ, Hotel The Strand - Pelipecky Hotel The Strand

4* be.Hotel

Štvorhviezdičkový hotel je výbornou voľbou najmä pre páry, ktoré rady vyhľadávajú ruch mesta – be.Hotel sa nachádza v obľúbenej zátoke St. George’s, ktorá je známa nikdy nekončiacou akciou, len kúsok od hlavného mesta Valletta. Len pár metrov od hotel nájdu hostia pláž, ale aj bohatá ponuka nákupných či gastro možností.

Výhľad na zátoku si možno vychutnať z hotelového bazéna na streche, či si oddýchnuť pri zlom počasí vo vnútornom bazéne. Hotel má tiež k dispozícii svoju vlastnú reštauráciu, bar či lounge. Samozrejmosťou je tiež súkromné fitness centrum.

Pobyt v hoteli be.Hotel sa začína na cenovke od necelých 310 eur na osobu. V cene pobytu je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na dve noci, spiatočný let z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

be.Hotel Foto: behotelmalta
NEPOUZ be.Hotel - behotelmalta be.Hotel

4* db Seabank Resort & SPA

Štvorhviezdičkový rezort db Seabank sa nachádza v obľúbenej lokalite Mellieha len zhruba dve minúty od pláže. Je výbornou voľbou pre rodiny s deťmi – pre najmenších dovolenkárov je tiež k dispozícii detský klub.

Dovolenkári majú k dispozícii päť bazénov (medzi nimi aj vnútorný či najväčší bazén na celej Malte), samozrejmosťou je wellness a aj súkromné fitness centrum. Na výber je tiež niekoľko reštaurácií a barov.

Pobyt v rezorte db Seabank sa začína na cenovke od necelých 370 eur na osobu. V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na štyri noci, spiatočný let z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a stravovanie formou all inclusive.

db Seabank Resort Foto: db Seabank
NEPOUZ db Seabank Resort SPA - db Seabank db Seabank Resort

4* Hugo’s Boutique

V obľúbenej časti St Julian’s sa nachádza aj hotel čisto pre dospelých – štvorhviezdičkový Hugo’s Boutique. Nachádza sa len kúsok od pláže, v lokalite Paceville – práve v tej sa nachádzajú tie najobľúbenejšie bary, nočné kluby a reštaurácie, ktoré sú mnoho razy otvorené až do skorých ranných hodín.

Hotel má k dispozícii svoju vlastnú reštaurácii či bar, vonkajší aj vnútorný bazén, samozrejmosťou je wellness centrum.

Pobyt v hoteli Hugo’s Boutique sa začína na cenovke od necelých 410 eur na osobu. V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na tri noci, spiatočná letenka s odletom z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Hug' s Boutique Foto: Hugos Hotels
NEPOUZ, Hugo s Boutique - Hugos Hotels Hug' s Boutique
NEPOUZ, Malorka, Španielsko, leto, pláž, dovolenka, more, cestovanie Čítajte viac Aké budú top letné destinácie Slovákov? Tu sú najobľúbenejšie letenky k moru NEPOUZ, Mexiko, pláž, dovolenka, Čítajte viac Mexiko po slovensky? Do Cancúnu a k divom sveta vás prenesú akciové letenky NEPOUZ, Gran Canaria, Kanárske ostrovy, pláž, more, dovolenka, cestovanie Čítajte viac Oddych na pláži aj horská turistika v jeden deň? Gran Canaria je prekvapivo rozmanitá. Pozrite si akciové letenky
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Malta #Pelikan.sk