Nový hit leta? Čierna Hora vás ohúri kvalitou aj nízkymi cenami, čoskoro pribudnú priame lety

Čierna Hora je u slovenských dovolenkárov stále pomerne neznámou destináciou, to sa však môže zmeniť už tento rok. Do prímorskej krajiny bude od júna 2023 smerovať aj nová priama linka zo Slovenska. Navyše, podobne ako Albánsko, aj Čierna Hora sa vo svete teší záujmu vďaka sociálnym médiám - tvorcovia obsahu oceňujú najmä rozmanitosť krajiny, jej krásy a tiež nízke cenovky.

23.03.2023 06:10
NEPOUZ, Čierna Hora Foto:
Čierna Hora je neobjaveným klenotom Balkánu.
debata

Balkánska krajina sa posledné roky teší zvyšujúcemu sa záujmu, napriek tomu v našich končinách zatiaľ nepatrí medzi top destinácie letnej dovolenky.

Do pozornosti Slovákov sa však dostáva stále viac a toto leto pribudne na bratislavskom letisku nové priame spojenie do Podgorice, a to vo frekvencii dvoch letov týždenne.

Okrem toho si cestovatelia môžu zaletieť do Čiernej Hory trikrát týždenne aj z Viedne. A dostanú sa do nej za krátky čas, let trvá len hodinu a pol.

Turizmus prináša do Čiernej Hory pozitíva vo forme nových hotelov a pribúdajúcich atrakcií. K tomu, aby sa krajina stala novým letným hitom Slovákov, pomáhajú Čiernej Hore aj nízke cenovky – náklady na život sú v Čiernej Hore nižšie o viac ako 12 percent v porovnaní so Slovenskom.

Krajina je známa tiež výborným jedlom, trojchodová večera v peknej reštaurácii vyjde dvoch dovolenkárov na asi 30 eur. Problém nerobí ani mena, v krajine sa platí eurami.

Krajina má okrem bohatého kultúrneho dedičstva aj krásnu prírodu – dovolenkári sa môžu okúpať, podobne ako v Chorvátsku, v obklopení majestátnych hôr.

Pobrežie Čiernej Hory je dlhé takmer 300 kilometrov a až 70 z nich tvorí vyše stovka pláží. Najdlhšou z nich je 13-kilometrová pláž Velika Plaža pri meste Ulcinj, ani ostatné pláže však nezaostávajú dĺžkou, ani krásou. Nezabudnuteľnú dovolenku tiež dopĺňa veľmi čisté more.

Čierna Hora si podobne ako Albánsko užíva pozornosť amerických užívateľov sociálnych sietí ako neobjavený kus Európy, ktorý láka najmä na krásnu prírodu, pláže a čisté more.

Okrem iného je Čierna hora bezpečnou krajinou, v ktorej majú slovenskí dovolenkári drobnú jazykovú výhodu – podobne ako v Chorvátsku, aj čiernohorčina je slovanským jazykom.

5* Ami Budva Petrovac

Luxusný päťhviezdičkový hotel sa nachádza v meste prímorskom meste Petrovac. Ide o nový hotel, ktorý pozostáva z dvoch budov – hostia majú k dispozícii hneď niekoľko bazénov, dve reštaurácie a hotelové bary – z toho jeden vonku pri bazéne.

Zrelaxovať sa možno v miestnom wellness a spa centre so saunami aj masážami, samozrejmosťou je tiež špeciálna miestnosť na fitness.

Päťhviezdičkový pobyt v hoteli Ami Budva sa začína na cenovke od necelých 700 eur na sedem nocí. V cene je zahrnuté ubytovanie, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Ami Budva Foto: Ami Hotels
NEPOUZ Ami Budva Petrovac Ami Budva

4* Hotel Riva by Aycon

Priamo na svojej vlastnej pláži je umiestnený aj štvorhviezdičkový hotel Riva by Aycon, ktorý sa nachádza v strede promenády v meste Petrovac. Hotel Riva je výbornou voľbou ako pre páry, tak aj pre rodiny s deťmi.

Hostia majú k dispozícii reštauráciu s medzinárodnou kuchyňou či svoju vlastnú vínnu pivnicu.

Pobyt v štvorhviezdič­kovom hoteli Riva sa začína na cenovke od približne 650 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, spiatočná letenka z viedenského letiska, transfer a tiež hotelové raňajky.

Hotel Riva by Aycon Foto: Pelikán
NEPOUZ Hotel Riva by Aycon - Pelikan Hotel Riva by Aycon

5* California

Päťhviezdičkový hotel California sa nachádza priamo na súkromnej pláži v stredisku Sveti Stefan. Ide o malý hotel medzi horami a morom, ktorý sa sústredí najmä na kvalitu a dovolenky skôr pre páry – minimálny vek hostí je od 12 rokov.

Hostia majú počas sezóny k dispozícii aj reštauráciu s medzinárodnou a domácou kuchyňou – k dispozícii aj s terasou s výhľadom na more. V hoteli si tiež možno vychutnať za príplatok aj masáže.

Päťhviezdičkový pobyt v hoteli California sa začína na cenovke od približne 900 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, hotelové raňajky, odlet z Viedne a tiež letiskový transfer.

Hotel California Foto: Pelikán
NEPOUZ Hotel California - Pelikan Hotel California

4* Iberostar Herceg Novi

Priamo na pláži sa tiež nachádza štvorhviezdičkový hotel Iberostar. Hostia v ňom majú k dispozícii okrem mora aj bazén. Samozrejmosťou je reštaurácia a hneď štyri bary.

Najmenší dovolenkári sa zabavia v detskom kútiku, pre dospelých je k dispozícii bohatá ponuka vodných športov, ale aj hotelové fitness a wellness centrum.

Pobyt v hoteli Iberostar Herceg Novi sa začína na cenovke od necelých 900 eur na osobu. V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Iberostar Herceg Novi Foto: Iberostar
NEPOUZ Iberostar Herceg Novi - Iberostar Iberostar Herceg Novi

4* Wind Rose

Štvorhviezdičkový hotel, známy aj ako Ruža Vjetrova, sa nachádza priamo na súkromnej pláži. K dispozícii majú hostia dve reštaurácie s medzinárodnou a domácou kuchyňou, samozrejmosťou je tiež bazén.

Najmenších dovolenkárov poteší vlastné ihrisko či detský klub, dospelí sa zrelaxujú v miestnom wellness centre či si vyberú z ponuky lokálnych vodných športov.

Pobyt v hoteli Wind Rose sa začína na cenovke od necelých 800 eur na osobu. V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou polpenzie.

Wind Rose Foto: Pelikán
NEPOUZ Wind Rose - Pelikan Wind Rose

5* Mediteran

Päťhviezdičkový hotel Mediteran sa nachádza priamo na pláži, ktorá nesie ocenenie Modrej vlajky za čistotu a kvalitu, kúsok od nej je navyše pre hostí dostupná aj súkromná hotelová pláž. Tí majú k dispozícii priamo v hoteli niekoľko reštaurácií aj barov, samozrejmosťou sú tiež bazény.

Súčasťou hotela je priamo akvapark, ale aj detský klub či ihrisko pre najmenších. Dospelí sa zatiaľ môžu zrelaxovať v spa & wellness centre.

Pobyt v hoteli Mediteran sa začína na cenovke od necelých 1100 eur na osobu. V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z Bratislavy, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Mediteran Foto: Pelikán
NEPOUZ Mediteran - Pelikan Mediteran

5* One&Only

Päťhviezdičkový hotel One&Only povýši luxus na úplne inú úroveň. Ide o prvý luxusný rezort tejto značky v Európe, a to priamo v zálive Kotor.

Hostia majú k dispozícii svoju vlastnú súkromnú piesočnatú pláž a tiež niekoľko bazénov – vrátane viac ako 40 metrov dlhého. Priamo v hoteli nájdu hostia štyri reštaurácie či možnosť privátnej večere.

Zrelaxovať sa možno v luxusnom wellness centre s krytým bazénom aj vírivkou. Samozrejmosťou je ultramoderné fitness centrum.

Pobyt v luxusnom One&Only sa začína na cenovke od necelých 3700 eur na osobu. V cene je zahrnuté ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

One Only Foto: Pelikán
NEPOUZ One Only - Pelikan One Only
debata chyba
Viac na túto tému: #Čierna Hora #Pelikan.sk