Výletná loď držala mŕtvolu v chladničke na nápoje, našli ju v pokročilom štádiu rozkladu

Vdova a jej rodina žalujú výletnú spoločnosť Celebrity Cruises za údajné nesprávne zaobchádzanie s telom jej manžela po tom, čo minulý rok zomrel počas plavby na lodi. Tvrdia, že zamestnanci lode ponechali telo takmer týždeň v nevhodných podmienkach, ktoré mu spôsobili rozklad a tým utrpeli extrémnu emocionálnu traumu.

26.04.2023 06:00
debata

Udalosť sa odohrala vlani v lete. 79-ročný manžel Marilyn Jonesovej zomrel 15. augusta na srdcový infarkt na palube lode Celebrity Equinox.

Namiesto riadne vychladenej márnice sa však ostatky Roberta Jonesa ocitli v malej chladničke, ktorá slúžila na uskladňovanie nápojov.

Nevhodné podmienky tak spôsobili, že telo sa nafúklo a zozelenelo, kvôli čomu nemohla rodina usporiadať dôstojný pohreb s otvorenou rakvou.

Milan bez Mapy, Queen Mary 2 Čítajte viac Slovák Milan sa plavil 7 dní po trase Titanicu na najluxusnejšej lodi sveta. Prečo na konci plakal?

Marilyn Jones, jej dve dcéry a tri vnúčatá žiadajú od výletnej spoločnosti odškodné vo výške 1 milión dolárov (906 410 eur).

Celebrity Cruises incident odmietla komentovať s odvolaním sa na citlivosť prípadu a „z úcty k rodine“.

Podľa žaloby dostala po smrti Roberta Jonesa jeho 78-ročná vdova od členov posádky dve možnosti: buď vyložia telo v najbližšom prístave v Portoriku, alebo ho uložia na lodi v márnici, kým nezakotvia späť vo Fort Lauderdale.

Z Portorika by si však vdova musela sama zabezpečiť prevoz ostatkov domov a navyše by mŕtvolu zrejme museli pitvať, čo by celý proces ešte predĺžilo.

Pangeos Čítajte viac Najväčšia loď sveta bude korytnačka s megamestom na pancieri za 8 miliárd

Keďže výletné lode sú vybavené aj márnicami, pre prípad náhleho úmrtia pasažierov, vdova si vybrala práve túto možnosť. To však ešte netušila, že práve na Celebrity Equinox je zariadenie nefunkčné a jej mŕtveho muža uložia len do chladiaceho boxu na nápoje v taške na palete.

Práve tam našli zamestnanec pohrebného ústavu a zástupca šerifa okresu Broward ostatky muža v „pokročilom štádiu rozkladu“. V boxe totiž ani zďaleka nevládla teplota potrebná na správne uloženie tela.

Celebrity Equinox vozí pod vlajkou Malty hostí po Karibiku celoročne, východiskový prístav má vo Fort Lauderdale. Môže prepraviť takmer 3000 pasažierov a 1200 členov posádky.

rekord, Čítajte viac 24 hodín adrenalínu: Dvaja priatelia navštívili 9 metropol za 1 deň: Najviac ich potrápila Bratislava cestovanie, dovolenka, cestovateľ, hipster, kufre, skateboard, batožina, mobil, leto, internet, sombrero, Čítajte viac Tu sú najlepšie a najhoršie miesta na prácu v zahraničí. Boduje náš sused

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výletná loď