Turecký all inclusive bude aj toto leto zárukou výhodnej dovolenky. Na koľko vyjde pobyt?

Za najlacnejšou all inclusive dovolenkou sa slovenskí dovolenkári pravidelne vyberajú do Turecka - ide o celoročnú destináciu, ktorú si počas chladnejších mesiacov vyberáme ako citybreak na čele s Istanbulom. Počas leta láka najmä na svoje rezorty sľubujúce komplexné all inclusive s výrazne nižšou cenovkou. Navyše aj toto leto budeme do Turecka lietať priamo z Bratislavy - do Dalamanu.

27.04.2023 06:10
NEPOUZ, Turecko, pláž, leto, dovolenka, more,... Foto:
Turecko bude aj toto leto medzi top destináciami slovenských dovolenkárov.
debata

Turecko je tradične jednou z top destinácií, a to ako pre páry túžiace po relaxe, vrcholových športovcov, ale najmä pre rodiny s deťmi, ktoré vyhľadávajú zábavu a nikdy nekončiace aktivity. Dovolenka v Turecku je zárukou najlepšieho pomeru ceny a kvality, destinácia je preslávená najmä svojimi lacnými all inclusive dovolenkami, ktoré každoročne lákajú slovenských cestovateľov na letnú dovolenku.

„Turecko odporúčame tiež z dôvodu krátkeho letu, trvá len vyše dvoch hodín. Pri výbere hotela odporúčame voliť od štyroch hviezdičiek vyššie,” vysvetľuje Katarína Šuchterová z Pelikán.sk.

Upozorňuje však, že pri úrovni hotela nie sú štyri ako štyri, a preto je dobré nechať si poradiť od dovolenkových špecialistov.

Potrebné je pozerať na niekoľko vecí, medzi nimi aj pláž – nie vždy je automaticky piesková a môže byť zmiešaná so štrkom či kamienkami.

NEPOUZ, Cyprus, Ayia Napa, pláž, more, dovolenka Čítajte viac Severný či južný? Cyprus ponúka dva svety na jednom ostrove. Poletíme naň aj z Bratislavy

Sezóna Turecka prebieha zhruba od mája do októbra, top letnými letoviskami sú Turecká a Egejská riviéra.

Turecká riviéra je dlhá viac ako sto kilometrov, podľa špecialistov Pelikána preto treba voliť najbližšie lokality ako Lara, Belek či Side, vďaka čomu sa cestovatelia vyhnú dlhému transferu a zastávkam pri viacerých hoteloch – tieto sa nachádzajú zhruba 25–30 kilometrov od letiska.

Turecká je známa širokými piesočnatými plážami, pre Egejskú sú typické skôr užšie pieskové alebo pieskovo-štrkové pláže. V porovnaní s Tureckou však ponúka historické prímorské mestečka ako napríklad Kusadasi.

Obe riviéry ponúkajú dovolenkárom okrem samotných rezortov aj široké možnosti fakultatívnych výletov. Tými top sú podľa Pelikána napríklad vodopády, ktoré je pri troške šťastia možné vidieť aj z lietadla pri pristávaní na letisku v Antalyi.

Vynechať netreba ani návštevu samotnej Antalye či údajne najväčšieho akvária na svete.

Z miest si treba spraviť čas na návštevu mesta Efez. Ide o staroveké mesto, v ktorom cestovateľov očarí napríklad Celsova knižnica či staroveké divadlo.

Zastaviť sa možno až pri skalnom úkaze s názvom Pamukkale. Nachádza sa na zozname UNESCO, ide o travertínový skalný úkaz, ktorý vytvára kaskádovité terasy. Samostatným výletom je ten za tureckou zmrzlinou.

AKCIOVÉ LETENKY DO TURECKA

4* Pegasos Resort

Dovolenkový rezort Pegasos sám seba označuje ako rezort neobmedzených možností. Pozostáva z troch areálov a jeho návštevníci majú možnosť využiť všetky.

Štvorhviezdičkový Pegasos sa nachádza priamo na pláži len dva kilometre od najbližšieho mesta.

V rezorte nájdu hostia akvapark, možnosti vodných športov, tenisové kurty či volejbalové ihrisko. Samozrejmosťou je fitness a wellness centrum – s rôznymi masážnymi procedúrami.

Pobyt v Pegasos Resort sa začína na cenovke od necelých 750 eur na osobu.

V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Pegasos Resort Foto: TT Hotels
NEPOUZ, Turecko, Pegasos Resort - TT Hotels Pegasos Resort

5* Side Star Resort

Päťhviezdičkový rezort je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi, pre ktoré je pripravených množstvo aktivít.

Rezort sa nachádza len pár metrov od pláže, hostia majú k dispozícii tiež tobogány či detský splash park.

Priamo na mieste sa môžu občerstviť v troch reštauráciách. Aktívnych dovolenkárov poteší fitness centrum či basketbalové ihrisko a stolný tenis, zrelaxovať sa následne možno v SPA centre či si vychutnať turecké kúpele.

Pobyt v rezorte Side Star sa začína na cenovke od necelých 770 eur na osobu.

V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z bratislavského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou ultra all inclusive.

Side Star Resort Foto: Pelikán
NEPOUZ, Turecko, Side Star Resort - Pelikan Side Star Resort

5* Diamond Elite Hotel & Spa

Päťhviezdičkový rezort Diamond Elite je výbornou voľbou pre páry túžiace po oddychu – rezort je určený len pre dospelých dovolenkárov.

Ide o moderný komplex s nekonečnými možnosťami zábavy – nachádza sa priamo pri pláži Side – Colakli, na mieste však nájdu dovolenkári aj niekoľko bazénov či tobogány.

Samozrejmosťou je množstvo športových aktivít – medzi nimi fitness centrum či plážový volejbal a ponuka vodných športov.

Zrelaxovať sa následne možno v miestnom wellness centre so saunami a ponukou masáží.

Pobyt v rezorte Diamond Elite sa začína na cenovke od necelých 650 eur na osobu.

V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný odlet z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou ultra all inclusive.

Diamond Elite Hotel & Spa Foto: Pelikán
NEPOUZ, Diamond Elite Hotel & Spa - Pelikan Diamond Elite Hotel & Spa

5* Q Premium Resort

Moderný päťhviezdičkový rezort sľubuje dovolenkárov dovolenku v prémiovej triede. Rezort oplýva vonkajším areálom s niekoľkými bazénmi, medzi nimi aj detským či tobogánom, a tiež wellnessom a tureckými kúpeľmi so saunou.

Bohatá je tiež ponuka športových aktivít, medzi nimi aj vodní športy či fitness centrum.

Rezort sa nachádza len pár metrov od pieskovo-kamienkovej pláže.

Pobyt v rezorte Q Premium sa začína na cenovke od necelých 680 eur na osobu.

V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let s odletom z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou ultra all inclusive.

Q Premium Resort Foto: Q Premium
NEPOUZ, Turecko, Q Premium Resort - Q Premium Q Premium Resort

5* Asteria Kemer Resort

Päťhviezdičkový rezort Asteria Kemer sa nachádza priamo na kamienkovej pláži v krásnom prostredí – z jednej strany s výhľadom na more, z druhej strany na pohorie Taurus a prírodnú rezerváciu Tri ostrovy.

Hostia majú v hotelovom komplexe hneď niekoľko reštaurácií a barov. Samozrejmosťou je niekoľko bazénov, ale aj wellness centrum či fitness a bohatá ponuka športových aktivít – medzi nimi tenis, plážový volejbal či basketbal.

Pobyt v rezorte Asteria Kemer sa začína na cenovke od necelých 710 eur na osobu.

V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tieý stravovanie formou ultra all inclusive.

Asteria Kemer Resort Foto: Pelikán
NEPOUZ, Turecko, Asteria Kemer Resort - Pelikan Asteria Kemer Resort

5* Saphir Resort & Spa

Päťhviezdičkový rezort sa nachádza priamo na pieskovo-kamienkovej pláži, ktorá nesie ocenenie Modrej vlajky. Rezort je výbornou voľbou ako pre rodiny s deťmi, tak aj pre páry hľadajúce relax.

Hostia majú k dispozícii niekoľko reštaurácií a šesť barov. Samozrejmosťou sú aj bazény, medzi nimi aj špeciálne určené len pre deti či bazény s tobogánmi.

Aktívnu dovolenku možno stráviť vo fitness centre či si vyskúšať niektorý z ponuky športov – medzi nimi plážový volejbal či basketbal.

Zrelaxovať sa následne možno v tureckých kúpeľoch a miestnom SPA centre.

Pobyt v rezorte Saphir sa začína na cenovke od približne 860 eur na osobu.

V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou ultra all inclusive.

Saphir Resort Spa Foto: Saphir Hotels
NEPOUZ, Turecko, Saphir Resort Spa - Saphir Hotels Saphir Resort Spa

4* Selcukhan

Štvorhviezdičkový rezort Selcukhan sa nachádza priamo v blízkosti kamienkovej pláže. Hotel je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi – pre najmenších dovolenkárov je na mieste samostatný detský bazén či miniklub.

Hostia majú na mieste k dispozícii dve reštaurácie a niekoľko barov. Samozrejmosťou je bohatá ponuka športových aktivít, medzi nimi fitness centrum a ponuka vodných športov.

Zrelaxovať sa možno v spa a wellness zóne či si vychutnať turecké kúpele.

Pobyt v rezorte Selcukhan sa začína na cenovke od necelých 650 eur na osobu.

V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z viedenského letiska, letiskový transfer a tiež stravovanie formou ultra all inclusive.

Selcukhan Foto: Selcukhan
NEPOUZ, Turecko, Selcukhan - Selcukhan Selcukhan

4* Quattro Family Club Dem Hotel

Štvorhviezdičkový rodinný rezort sa nachádza priamo na pláži v krásnej záhrade plnej ovocných stromov.

Je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi, ktoré majú k dispozícii svoj vlastný detský klub so špeciálnymi aktivitami pre najmenších dovolenkárov.

Rodičia sa počas pobytu zrelaxujú v miestnom SPA centre a tureckých kúpeľoch či si zacvičia vo fitness centre, alebo vyskúšajú bohatú ponuku športov priamo v rezorte.

Pobyt v rezorte Quattro Family Club Dem sa začína na cenovke od necelých 800 eur na osobu.

V cene je zahrnutý spiatočný let z Viedne, štvorhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Quattro Family Club Dem Hotel Foto: Pelikán
NEPOUZ, Quattro Family Club Dem Hotel - Pelikan Quattro Family Club Dem Hotel
NEPOUZ, Malorka, Španielsko, leto, pláž, dovolenka, more, cestovanie Čítajte viac Aké budú top letné destinácie Slovákov? Tu sú najobľúbenejšie letenky k moru NEPOUZ, Malorka, more, dovolenka, pláž Čítajte viac Vieme, kde budú v lete dovolenkovať Slováci. Top destinácie sa začínajú na cenovke 20 eur!
debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Turecko #Pelikan.sk