Najkrajšie zátoky v Európe? Opäť všetkých tromflo Chorvátsko, toto je jasný víťaz

Zaliate slnkom, s prístavom, nábrežnými reštauráciami, zlatým pieskom, rôznymi aktivitami pre celú rodinu. Ale najmä pokojné, chránené z troch strán pred vetrom a vlnami.

02.05.2023 06:00
Cavtat, Chorvátsko, záliv, dovolenka, more,... Foto:
Cavtat
debata

Zálivy ponúkajú dokonalé ingrediencie pre ideálnu dovolenku. Ktoré sú tie najkrajšie?

1. Cavtatský záliv

Kraj Konavle – Chorvátsko

Podľa portálu Best European Destinations je práve toto najkrajšia zátoka v Európe. A nachádza sa v jednej z najkrajších destinácií v Európe.

Po vstupe do prístavu Cavtat vás začne zaplavovať pocit pokoja. Je to akoby toto miesto existovalo len preto, aby navodilo pocit relaxácie.

Námorníci, ktorí tu hľadajú úkryt pred búrkami, alebo len pokojný oddych na svojej ceste, zdôrazňujú pocit harmónie, ktorý človek cíti v celom meste Cavtat. To je ponorené do stredomorskej zelene s fascinujúcimi tvarmi borovíc týčiacimi sa nad krištáľovo čistým morom.

Zátoka si dokázala zachovať pocit pokoja, harmonické malé pláže a čisté more, do ktorého je radosť sa ponoriť. Náročný hosť nájde v Cavtatskom zálive všetky kvalitné turistické služby, ale aj to, čo ho robí výnimočným a špecifickým – dobré vibrácie.

Je útočiskom pre lode, ale aj pre ľudí, ktorí chcú uniknúť od davov a hluku a stráviť nejaký čas sami, napríklad posedením pod vysokými palmami na jednej z lavičiek na nádherne zdobenom nábreží či v niekorej útulnej malej reštaurácii, ktorá vyžaruje stredomorské čaro.

Zátoku Cavtat objímajú dva brehy, ktoré sú spojené súvislou promenádou. Práve z nej je skvelý výhľad na horizont, kde sa stretáva more s nebom a s obrysmi starého mesta Dubrovníka, ktoré sa črtá v diaľke.

2. Zátoka La Concha

San Sebastian – Španielsko

Zátoka San Sebastian je určite jednou z najkrajších zátok v Európe. Domami na zelených útesoch, dvomi plážami so zlatým pieskom, cyklotrasami pripomína austrálsku prírodu.

San Sebastian, známy svojou gastronómiou, s najväčšou koncentráciou hviezdnych reštaurácií a gurmánskych reštaurácií, ako aj pintxos reštaurácií (podobných tapas), je známy aj svojou kvalitou života, školami, kultúrnym a spoločenským životom.

Ideálna destinácia pre dovolenku v Európe alebo pre nový výnimočný život.

Thajsko Pabuk búrka tropická turisti odchod hromadný Čítajte viac Mŕtve telo na pláži spôsobilo masovú paniku, policajti sa nezdržali smiechu

3. Zátoka anjelov

Nice – Francúzsko

Siaha od Nice až po Antibes, záliv preslávený po celom svete svojou Promenade des Anglais, „Baia dei Ange“.

Zátoka anjelov tak trochu pripomína Los Angeles, mesto anjelov. Príbeh je dosť podobný, keďže podľa mytológie anjeli priniesli na pobrežie Nice loď s telom mučeníka…

No táto verzia je v rozpore s verziou miestnych rybárov, ktorí hovoria, že toto meno dali zálivu oni, v súvislosti s „morskými anjelmi“, neškodnými žralokmi, ktorých tam chytili.

Akokoľvek, Zátoka anjelov je skutočne nebeským dovolenkovým miestom.

4. Zátoka Carvoeiro

Algarve – Portugalsko

5. Bogliasco

Ligúria – Taliansko

6. Zátoka Girolata

Korzika

7. Cala Galdana

Menorca – Baleárske ostrovy – Španielsko

8. Mount Saint Michel

Normandia – Francúzsko

edinburgh  skotsko Čítajte viac V týchto 5 veľkomestách všade dôjdete pešo: Pamiatky a atrakcie prepojili chodníkmi

9. Zátoka Cinque Terre

Vernazza – Ligúria – Taliansko

10. Záliv Porto

Korzika

11. Zátoka Menton

Francúzska riviéra – Francúzsko

12. Zátoka Saint Michael's Mount

Marazion – Cornwall – Anglicko

13. Villefranche-sur-Mer

Francúzska riviéra – Francúzsko

14. Cala Pilar

Menorca – Baleárske ostrovy – Španielsko

15. Porto Azzurro

Ostrov Elba – Taliansko

16. Zátoka St Malo

Bretónsko – Francúzsko

17. Záliv Portoferraio

Ostrov Elba – Taliansko

18. Zátoka Tossa de Mar

Girona – Španielsko

Lastovo, ostrov, Chorvátsko, more, leto, dovolenka, plávanie, Jadran, kúpanie, letná dovolenka, slnko, Čítajte viac Je vaša voda OK? Chorvátska interaktívna mapa ukazuje čistotu mora na plážach Marmaris, Turecko, more, dovolenka, člny, prístav, lode, cestovanie, turizmus, Čítajte viac Lacno a dobre? V týchto 3 destináciách Európy zaplatíte za dovolenku najmenej NEPOUZ, Baleáry, Malorka Čítajte viac Prehľad Baleár: Prečo stále všetci chodia na Malorku? A ktorý ostrov je pre vás ten naj?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko