Skvelý relax a pokoj? Či holá zem bez budúcnosti? Na predaj je ostrov, stojí ako dvojizbák v Bratislave

Ruch, nevychovaní susedia, zápchy... Máte toho všetkého dosť? Usaďte sa na vlastnom ostrove, kde začnete nový život. Napríklad Barlocco môžete mať za cenu akú žiadajú predajcovia päťdesiatich metrov štvorcových bytu v slovenskom hlavnom meste.

30.04.2023 06:00
debata

Na predaj je malý odľahlý ostrov neďaleko pobrežia Škótska a vôbec nie je taký drahý ako by si človek myslel.

Neobývaný ostrov Barlocco južne od Glasgowa má rozlohu asi 100 000 m2, disponuje kamienkovou plážou a „výnimočnými výhľadmi“. Znie to ako splnený sen? Predáva sa za 150 000 libier, teda asi 170 000 eur.

Byt v hlavnom meste je nepochybne praktický, ale vlastný ostrov je romantická realita hmatateľného pokoja, ktorá dovolí uniknúť zo zhonu každodenného života a užiť si trochu pokoja.

Samozrejme, aj tu je niekoľko nevýhod. Ostrov nemá tečúcu vodu ani elektrinu a je prístupný len „loďou alebo pri odlive pešo alebo traktorom či štvorkolkou,“ uvádza inzerát.

Hoci na ostrove nie je zatiaľ žiadny dom, môže sa pochváliť jedinečnými prvkami, ako je „záplavové jazierko poskytujúce vodu pre dobytok a voľne žijúce zvieratá“. Realitní odborníci tiež varujú, že prípadné stavebné plány by mohli naraziť na hradbu miestnych územných a stavebných zákonov.

planéta, Zem, zemeguľa, reliéf, vesmír, Čukotka, Aljaška, Beringov prieliv, 3D, NASA Čítajte viac Delia ich 3 kilometre, a zároveň celý svet: Prekliate Diomedove ostrovy patria Rusku aj USA NEPOUZ, Cyprus, Ayia Napa, pláž, more, dovolenka Čítajte viac Severný či južný? Cyprus ponúka dva svety na jednom ostrove. Poletíme naň aj z Bratislavy Pavol Kabát, Mr. Coat on the road Čítajte viac Pán Kabát o Mexiku: Vyhnite sa policajtom, neskúšajte to s angličtinou a nejedzte chlpaté tacos

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škótsko #Ostrov #nehnuteľnosť