Najlepšia dovolenka v Stredomorí od 300 eur: Tieto destinácie sa oplatia najviac

Top letným destináciám bude aj toto leto dominovať najmä Stredomorie. Na čele najobľúbenejších destinácií sa už niekoľko rokov drží Malorka, na chrbát jej však dýchajú aj ostatné ostrovy, napríklad Malta, ukazujú dáta cestovnej kancelárie Pelikán.sk.

04.05.2023 06:15
NEPOUZ, Malta, dovolenka, more, Foto:
Medzi top destináciami bude toto leto aj stredomorský ostrov Malta.
debata

Záujem o cestovanie je v roku 2023 na vrchole a nevadia nám ani vyššie cenovky. Zárukou najlacnejšej all inclusive dovolenky je práve Turecká a Egejská riviéra, pre poznávania-chtivých dovolenkárov sú výbornou voľbou práve ostrovy ako Malta či talianska Ischia – tá je známa termálnymi prameňmi či vynikajúcim vínom.

Klasikou letných dovoleniek zostáva španielsky ostrov Malorka – záujem o Malorku je vysoký už od začiatku roka. Letná sezóna trvá spravidla od apríla, mája až do neskorého októbra. Ak sa dovolenkári chcú vyhnúť návalom turistov, odporúčaním je navštíviť ostrovy práve pred začiatkom či na konci hlavnej sezóny.

Akciové letenky

3* Aragonese Hotel, Ischia

Ischia je kompletným dovolenkovým balíkom – ponúka hory, more, históriu, termálne pramene s liečivými účinkami a nezabudnuteľnú gastronómiu. Turisti si môžu vybrať napríklad trojhviezdičkový hotel Aragonese – rodinný hotel kúsok od historického centra a približne desať minút chôdze od pláže Spiaggia dei Pescatori.

V blízkosti tiež dovolenkári nájdu pláž Cartaromana s teplými termálnymi prameňmi, odkiaľ majú výhľad na slávny Aragónsky hrad.

Pobyt v trojhviezdičkovom hoteli Aragonese na Ischii sa začína na cenovke od necelých 580 eur na päť nocí.

V cene je zahrnutá spiatočná letenka z Viedne do Neapolu, letiskový transfer do hotela a aj trajektom na ostrov, stravovanie formou polpenzie a tiež služby po česky hovoriaceho delegáta.

Aragonese, Ischia Foto: Pelikán
NEPOUZ, Aragonese Ischia - Pelikan Aragonese, Ischia

3* Cala Romani, Malorka

Trojhviezdičkový hotel Cala Romani je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi, pre ktoré je k dispozícii ihrisko, ale aj celodenný animačný program. Nachádza sa v blízkosti pláže Cala Domingos Gran na obľúbenom španielskom ostrove Malorka.

Hostia majú k dispozícii svoju reštauráciu, bar a okrem blízkosti pláže nájdu v hoteli aj niekoľko bazénov a bohaté možnosti športových aktivít – medzi nimi bowling, mini futbal alebo tenisové kurty.

Pobyt v Cala Romani sa začína na cenovke od 350 eur na osobu.

V cene je zahrnuté ubytovanie na tri noci, spiatočná letenka s odletom z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Cala Romani, Malorka Foto: Pelipecky
NEPOUZ, Cala Romani Malorka - Pelipecky Cala Romani, Malorka

3* Stamatia Hotel, Cyprus

Obľúbenou voľbou v oblasti Ayia Napa je napríklad trojhviezdičkový hotel Stamatia, ktorý sa nachádza len pár krokov od piesočnatej pláže a pár metrov od centra mesta.

Hotel je výbornou voľbou aj pre rodiny s deťmi, pre ktoré je pripravený vlastný program aj bazén.

Rodičia si počas dňa oddýchnu vo wellnesse či na masáži a večer si vychutnajú bohatý zábavný program.

Aj keď je hotel len pár metrov od pláže, k dispozícii má pre dovolenkárov niekoľko bazénov vrátane bazénu s jacuzzi.

Pobyt v hoteli Stamatia na Cypre zoženú cestovatelia od necelých 430 eur na tri noci.

V cene je zahrnutý odlet z Viedne, stravovanie formou polpenzie a tiež letiskový transfer.

Stamatia Hotel, Cyprus Foto: Pelikán
NEPOUZ, Stamatia Hotel Cyprus - Pelikan Stamatia Hotel, Cyprus

4* Ramla Bay Resort, Malta

Plážový hotel sa nachádza v severnej časti ostrova, neďaleko susedných ostrovov Gozo a Comino. Vďaka svojej polohe je ideálnym miestom na poznávanie historických pamiatok Malty.

Hostia majú navyše k dispozícii svoju vlastnú súkromnú pláž, ale aj tri bazény. Samozrejmosťou pre relax, ale aj aktívnu dovolenku, sú spa centrum so saunou a fitness centrum či požičovňa bicyklov.

Pobyt v rezorte Ramla Bay na Malte sa začína na cenovke od 320 eur na osobu.

V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na dve noci, spiatočný let z Viedne či Bratislavy, letiskový transfer a tiež stravovanie formou raňajok.

Ramla Bay Resort, Malta Foto: Ramla Bay
NEPOUZ, Ramla Bay Resort Malta - Ramla Bay Ramla Bay Resort, Malta

4* Elea Beach, Korfu

Štvorhviezdičkový hotel Elea je plážovým hotelom, ktorý je vhodný ako pre páry, tak aj rodiny s deťmi. Nachádza sa v letovisku Dassia, hostia majú okrem piesočnato-kamienkovej pláže k dispozícii aj dva bazény.

Dovolenkári majú tiež k dispozícii hotelovú reštauráciu aj lobby bar.

Aktívnu dovolenku možno stráviť v hotelovom fitness centre či si vybrať z ponuky vodných športov. Zrelaxovať možno v množstve wellness zariadení, či si počas pobytu zahrať stolný tenis.

Pobyt v hoteli Elea Beach na Korfu sa začína na cenovke od 570 eur na osobu.

V cene je zahrnuté štvorhviezdičkové ubytovanie na štyri noci, spiatočný let z Bratislavy či Viedne, letiskový transfer a tiež stravovanie formou polpenzie.

Elea Beach, Korfu Foto: Elea
NEPOUZ, Korfu Elea Beach, Korfu

3* Globales Samoa, Malorka

Trojhviezdičkový hotel sa nachádza len 5 minút chôdze od pláže Cala Domingos Gran Beach v prostredí krásnej záhrady. Hostia majú k dispozícii niekoľko barov a reštauráciu, ale aj bazény priamo v hoteli.

Samozrejmosťou je detské ihrisko pre najmenších hostí, dospelí si môžu zašportovať na tenisovom kurte alebo si zahrať minigolf.

Pobyt v hoteli Globales Samoa na Malorke sa začína na cenovke od 370 eur na osobu.

V cene je zahrnuté trojhviezdičkové ubytovanie na štyri noci, spiatočný let z Viedne alebo Bratislavy, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive.

Globales Samoa, Malorka Foto: Hotel Globales
NEPOUZ, Globales Samoa Malorka - Hotel Globales Globales Samoa, Malorka

5* Sultan of Dreams, Turecko

Päťhviezdičkový rezort Sultan sa nachádza priamo na súkromnej hotelovej pláži a je vhodnou voľbou najmä pre rodiny s deťmi. Pre tie je pripravený pestrý animačný program, vlastný detský bazén, ale aj miniklub či detská diskotéka.

Samozrejmosťou pre rodičov je bohatá ponuka športových aktivít na čele s fitnessom či vodnými športami, zrelaxovať následne možno v miestnom wellness centre so saunami a tureckými kúpeľmi.

Pobyt v rezorte Sultan of Dreams v Turecku sa začína na cenovke od približne 400 eur na osobu.

V cene je päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z Viedne, stravovanie formou all inclusive a letiskový transfer.

Sultan of Dreams, Turecko Foto: Sultan of Dreams
NEPOUZ, Sultan of Dreams Turecko - Sultan of Dreams Sultan of Dreams, Turecko

5* Grand Waterworld Makadi, Egypt

Hotel s akvaparkom sa nachádza priamo na súkromnej pláži v Makadi Bay – priamo pred ňou sa nachádza koralový útes, v ktorom možno šnorchlovať.

Akvapark je spojený s kúpeľmi a palácom Makadi – možno tiež navštíviť nákupné centrum Makadi Mall, v ktorom nájdu hostia množstvo obchodov, barov, ale aj ďalšie reštaurácie.

Je výbornou voľbou pre rodiny s deťmi, tie majú k dispozícii kreatívne dielne, mini klub, ihrisko aj samostatný detský bazén. Samozrejmosťou je fitness aj wellness centrum.

Pobyt v rezorte Grand Waterworld Makadi sa začína na cenovke od približne 570 eur na osobu.

V cene je zahrnuté päťhviezdičkové ubytovanie na sedem nocí, spiatočný let z Viedne či Bratislavy, letiskový transfer a tiež stravovanie formou all inclusive a služby po slovensky či česky hovoriaceho delegáta.

Grand Waterworld Makadi, Egypt Foto: Pelikán
NEPOUZ, Grand Waterworld Makadi Egypt - Pelikan Grand Waterworld Makadi, Egypt
NEPOUZ, Malorka, Španielsko, leto, pláž, dovolenka, more, cestovanie Čítajte viac Aké budú top letné destinácie Slovákov? Tu sú najobľúbenejšie letenky k moru NEPOUZ, Turecko, pláž, leto, dovolenka, more, cestovanie Čítajte viac Turecký all inclusive bude aj toto leto zárukou výhodnej dovolenky. Na koľko vyjde pobyt?
debata chyba
Viac na túto tému: #Pelikan.sk