Skvelé správy z Chorvátska: Nová dôležitá diaľnica do najkrajšieho mesta Jadranu

Vlani otvorili úchvatný a dôležitý most Pelješac, tento rok pribudla ďalšia dobrá správa - čo nevidieť dokončia diaľničnú sieť do Dubrovníka.

01.06.2023 06:00
debata (10)
Video
Ako to vyzerá v Chorvátsku? Napríklad aj takto krásne / Zdroj: TV Pravda

V júli 2022 otvorili neďaleko Dubrovníka most Pelješac spájajúci exklávu južného Chorvátska, ktoré je od zvyšku krajiny oddelené 25-kilometrovým pásom pobrežia Bosny a Hercegoviny. Teraz ohlásilo najkrajšie mesto Chorvátska ďalšiu pozitívnu novinku pre spojenie do a z Dubrovníka, informuje portál Total Croatia News.

„Vláda rozhodla: Ideme dobudovať diaľničnú sieť, odbočka do Dubrovníka sa postaví,“ píše na svojom facebookovom profile primátor Dubrovníka Mato Franković.

Ohňostroj osvetľuje oblohu nad novopostaveným...
Čínsky premiér Li Kche-čchiang sa prihovára...
+14Ohňostroj osvetľuje oblohu nad novopostaveným...

„Po desaťročí nedostatočnej dopravnej konektivity zažíva juh Chorvátska vďaka Andrejovi Plenkovićovi a jeho vláde dopravnú renesanciu. Výstavbou Pelješackého mosta a rýchlostnej cesty cez Pelješac sa v dopravnom spojení urobil obrovský krok vpred.“

A teraz sa ide ďalej: konečne, rokoch čakania, sa začína projekt výstavby diaľnice do Dubrovníka. Je to skvelá správa pre všetkých obyvateľov juhu Chorvátska a turistov smerujúcich na dovolenku do okolia Dubrovníka.

Nové diaľničné spojenie prinesie väčšiu prosperitu, bezpečnosť v doprave, rýchlejšie napojenie na celé Chorvátsko, čo umožní ďalší rozvoj rôznych hospodárskych odvetví s cieľom znížiť vplyv ekonomickej monokultúry cestovného ruchu.

Ohňostroj nad Mostom Pelješac oslavuje jeho...
Most sa klenie z obce Komarna na pobreží až k...
+1Most a prístupové cesty sa otvoria pre bežnú...

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko #autom do Chorvátska #most Pelješac