Brehy Domaše zaplaví cez víkend hudobná vlna

IMT Smile, Chiki liki tu-a, Peha. Ale aj Peter Lipa, Peter Nagy či Marika Gombitová. Viete, čo tieto mená a kapely spája? Všetky pochádzajú z Prešovského kraja. Veru, severovýchod Slovenska znel vždy dobre. A tam, kde je dobrá muzika, bude zaručene aj dobrá zábava. Platiť by to malo aj počas tohto víkendu, keď sa na Domaši uskutoční hudobný festival Orange Music Summer.

09.07.2009 15:52
festival, Domaša
Orange Music Summer Domaša je najväčším hudobným festivalom na východnom Slovensku.
debata

Kultúrnym centrom i liahňou talentov je v Prešovskom kraji najmä krajské mesto. Okrem domácej mládeže tu rušný nočný život vytvárajú aj vysokoškoláci. Ich domovským podnikom je Hviezda, na diskotéku chodia do Ponorky, na lacné pivo do Mexika. A aby sa nepovedalo, že študenti len bezbreho hýria, vedzte, že pri internátoch sa nachádza aj obľúbené libresso Balada.

Hľadáme najkrajšie miesta Slovenska.
Hľadáme najkrajšie miesta Slovenska Hľadáme najkrajšie miesta Slovenska.

V letných mesiacoch je však mesto bez študentov a centrum zábavy pre mladých sa tak posúva viac na východ k rekreačným strediskám pri vodnej nádrži Domaša. Na jej brehoch je ich až päť – Dobrá, Poľany, Nová Keľča, Vaľkov a Holčíkovce. Ubytovať sa dá v kempingoch, ale aj v mnohých penziónoch či komfortných hoteloch. Turisti majú k dispozícii upravené pláže, požičovne športových potrieb, ihriská či reštaurácie.

Domaša však láka predovšetkým na výborné kúpanie. Voda tu patrí k najteplejším spomedzi všetkých vodných nádrží na Slovensku. Pri poslednom tohtotýždňovom meraní mala voda v nádrži skvelých 26 stupňov. A hoci sa na Domaši už nejaký ten týždeň kúpe, rušná letná sezóna sa tu neoficiálne začína práve zajtra, spolu s otvorením hudobného festivalu.

Na Domašu láka aj tradične teplá voda. V týchto... Foto: SITA
Domaša, východné Slovensko Na Domašu láka aj tradične teplá voda. V týchto dňoch má okolo 26 stupňov Celzia. Autor: SITA

Šiesty ročník najväčšieho hudobného festivalu na východnom Slovensku sa uskutoční v rekreačnom stredisku Eva pri Holčíkovciach v okrese Vranov nad Topľou. Predstavia sa najznámejšie mená slovenskej populárnej hudby, medzi nimi aj mnohí „domáci“ interpreti. Na Domaši však vystúpia aj ďalšie známe slovenské kapely ako Desmod, Horkýže slíže či Polemic a český hosť – skupina Kryštof.

Festival sa začína v piatok 10. júla popoludní a skončí sa až v nedeľu 12. júla nadránom. „Máme pripravené jedno pódium, počas prestávok budeme do diania zapájať aj návštevníkov. Moderovať to budú ľudia z FUN rádia,“ dodal jeden z organizátorov Julo Viršík. Ľudia, zodpovední za prípravu festivalu, zabezpečili aj kyvadlovú dopravu. Do Holčíkoviec bude premávať linka zo Stropkova, z Vranova nad Topľou i Humenného.

Program festivalu:

piatok 10. júla:

Desmod
IMT Smile
Horkýže Slíže
Chiki Liki Tu-a
Katka Knechtová
Milan Lieskovský
Adam Ďurica
Good Fancy
Emsoft
River Stone
Luquid Error
Suprafón
Pinky

sobota 11. júla

Polemic
Kryštof
No Name
Zuzana Smatanová
Helenine oči
Puding pani Elvisovej
Ska-pra šupina
Robo Šimko
Švepes
Giono
Hostel
Six and Kristy
Sunlips, Nemezis

debata chyba