Letná obrázková súťaž: Poznáte Slovensko? 3. kolo

Počas letných prázdnin budeme každý týždeň uverejňovať fotografiu jedného zaujímavého miesta na Slovensku. Od pondelka do piatku budeme fotografiu postupne odhaľovať tak, aby ste mohli ľahšie spoznať miesto, ktoré sa na obrázku nachádza.

19.07.2021 00:00
debata
BA mala

Táto monumentálna stavba zohrala v slovenskej histórii významnú úlohu. Stojí na cintoríne z 11.-teho storočia. Aj dnes sú pod ňou krypty, ktoré tvoria tajomné podzemie. Najväčším symbolom je však medená pozlátená koruna, položená na vankúši. Hoci do nej dvakrát udrel blesk, koruna bola zrekonštruovaná a do dnešného dňa sa v nej skrývajú pamätné listiny z čias Márie Terézie.
Ktorá stavba na Slovensku je opradená históriou pozlátenej koruny?

Odpoveď zašlite formou SMS na číslo 6667 v tvare: PRAVDA (medzera) VÁŠ TIP (medzera) najneskôr do nedele 25. júla do 23:59 hod. Výhercu budeme kontaktovať telefonicky. Cena spätnej SMS je 1,00 € s DPH. Službu technicky zabezpečuje A SMS, s. r. o.

Čím skôr v týždni pošlete SMS so správnou odpoveďou, tým viac SMS vám zaradíme do žrebovania o skvelé ceny v hodnote viac ako 9 000 EUR. Každý týždeň v stredu uverejníme až 5 šťastlivcov z predchádzajúceho týždňa a v záverečnom kole budeme žrebovať zo všetkých zapojených SMS súťažiacich. Ceny sú lákavé, preto neváhajte a zapojte sa do súťaže.

foto vyhry letna sutaz
Vyhodnotenie 2. kola

Druhý týždeň súťaže sme zablúdili pod Kráľovu holu, kde sa nachádza jedna z najznámejších a pravdepodobne aj najkrajších technických pamiatok na Slovensku. Správnou odpoveďou bol Telgártsky viadukt, ktorý nájdete aj pod názvami Chmarošský viadukt, Most pri Telgárte či Viadukt Telgárt.

telgart maly

Tento týždeň sa usmialo šťastie na:

Tibora F. z Nitry – vyhráva grilovaciu sadu Brava
Katarínu K. z Kežmarku – posielame čítanie na leto sériu knižiek Odvážny bojko
Zuzanu I. z Bratislavy – vyhráva rýchlovarnú kanvicu beko
Zoru B. z Banskej Bystrice – posielame sekáčik beko
Máriu M. z Bratislavy – posielame poukážku na nákup v predajni La Donuteria

Ak ste sa nenašli medzi výhercami, nevzdávajte to a zapojte sa do tretieho kola našej súťaže. Navyše v záverečnom žrebovaní zo všetkých odpovedí máte šancu vyhrať atraktívne ceny.

Štatút súťaže „Poznáte Slovensko?“

Tu nájdete fantastické ceny tohto kola

V treťom kole hráte o ceny vo výške až 190€!

Fotogaléria
+2
debata chyba
Viac na túto tému: #Leto s Pravdou #Poznáte Slovensko?