Čarovné Slovensko: Pozrite si najkrajšie zábery našej krajiny

Fotografi a vydavatelia pracujúci na knižnej edícii Čarovné Slovensko dali dohromady najkrajšie zábery na Slovensko zo súčasnosti, ale i z predošlých rokov. Vytvorili tak päť a pol minútový dokumentárny film.

18.07.2021 06:00
debata (17)
Video

Video Čarovné Slovensko je venované fotografom, ktorí trpezlivo čakajú na svoj vysnený záber, aby mohli ostatným ľuďom dokonale predstaviť čarovné Slovensko. Propaguje krásy Slovenska nielen pre domácich návštevníkov, ale poukazuje na naše prírodné či kultúrne bohatstvo aj zahraničným turistom.

Dychberúce zábery prezentujú každý región Slovenska jedinečným, umeleckým, obdivuhodným záberom. Výber najkrajších záberov na Slovensko pochádza od dvadsiatichôsmych slovenských lokálnych fotografov. Každý dodal svoje najlepšie zábery zo svojho regiónu. Celý film potom zostrihal, ozvučil a vytvoril jeden z nich, Aleš Mucha z Banskej Bystrice, ktorý je známy najmä fotografovaním medveďov vo voľnej prírode.

Spišský hrad - Slovensko z neba, CBS Čítajte viac Slovensko z neba: Pozrite si krásy Spiša z oblakov

Knižná edícia Čarovné Slovensko predstavuje jednotlivé regióny a slovenské mestá z pohľadu miestnych slovenských fotografov. „Najkrajšie fotografie o svojom vlastnom regióne väčšinou vytvoria tí nadšenci, pre ktorých je fotografovanie vášňou. Veľakrát ale nemajú príležitosť ich aj odprezentovať a ukázať svetu v knižnej podobe. Preto sme sa ako vydavateľstvo rozhodli vydať špeciálnu edíciu, ktorá zatiaľ nemá obdobu nikde vo svete,“ približuje autor myšlienky a letecký fotograf Milan Paprčka.

Najlepšie zábery vyberá redaktor a autor kníh Martin Kmeť a s pomocou vydavateľského tímu vytvára jedinečné čarovné knihy poukazujúce na naše krásne Slovensko.

Prínos videa pre cestovný ruch hodnotí kladne aj riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko, Ing. Jiří Pěč, PhD.: „Na záberoch z videa Čarovné Slovensko môžeme vidieť krásu a rozmanitosť našej krajiny. Mnohé priam umelecké zábery zachytávajú aj významné miesta z pohľadu cestovného ruchu. Aj takáto video ukážka profesionálne zachytených lokalít Slovenska, môže byť veľkým lákadlom pre potenciálnych návštevníkov. Určite zaujme zahraničných návštevníkov, rovnako ako aj domácich, ktorí sa rozhodnú objavovať zákutia vo svojej krajine.“

Banská Štiavnica z neba Čítajte viac Banská Štiavnica tak, ako ste ju ešte nevideli. Pozrite si banícke mesto z neba
17 debata chyba
Viac na túto tému: #CBS #Slovensko z neba #Čarovné Slovensko