Slovensko z neba: Pozrite si malebný Liptovský Mikuláš z vtáčej perspektívy

Tento kus zeme patrí k najmalebnejším, ktoré na Slovensku máme.

26.09.2021 06:00
debata
Video

Liptovský Mikuláš leží na pravom brehu rieky Váh na miestach, kde rieka preteká stredom dlhej a krajinársky priam dokonalej Liptovskej kotliny. Mesto a jeho okolie bezprostredne obkolesujú výrazné vrcholy Chočských vrchov, Nízkych Tatier a Západných Tatier, ktorých panorámu v diaľke dopĺňajú vysokotatranské končiare.

Tento kus zeme patrí určite k najmalebnejším, ktoré na Slovensku máme. Život ľudí sa tu oddávna sústreďoval priamo uprostred kotliny, v Liptovskom Mikuláši. Z malej osady vzniklo stredoveké mestečko, ktoré sa osudovo zapísalo nielen do našich dejín, ale aj legiend. V marci roku 1713 práve tu súdili, odsúdili a aj popravili Juraja Jánošíka.

Čarovné Slovensko Čítajte viac Čarovné Slovensko: Pozrite si najkrajšie zábery našej krajiny

Keď sa vysloví jeho meno, nevdojak sa pred očami vynoria nielen zbojnícke scény, ale aj nádherné prírodné scenérie. Na všetky strany od mesta vedú cesty k horám, prechádzajúce do lesných chodníkov cez hlboké kaňony a pomedzi strmé bralá. A nad nimi, tam už sa potom nachádza svet jedinečných leteckých fotografií Liptovského Mikuláša a jeho okolia z neba.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptovský Mikuláš #CBS #Slovensko z neba