Metropola historického Novohradu. Pozrite si Lučenec z vtáčej perspektívy

Pravda v spolupráci so spoločnosťou CBS pripravila sériu videí. Pozrite si unikátne letecké zábery z mesta Lučenec.

21.11.2021 06:00
debata (6)
Video

V srdci rozľahlej Lučenskej kotliny stojí stáročiami dejín dýchajúca metropola historického Novohradu. Z tisícročných koreňov strategickej osady pri obchodnej ceste vyrástol dnešný Lučenec ako centrum širokého regiónu, ktoré prekypuje čulým ruchom moderného mestského života, avšak stále čarovne premiešaného s hrejivou dôvernosťou malomestských uličiek.

Územie Lučenca a jeho okolia sa dá vnímať ako monumentálne trojrozmerné zhmotnenie bohatej histórie. A to vďaka úžasne zachovanej línii prastarých hradov. Začína sa na sopečných hradbách Šomošky a cez mohutný Fiľakovský hrad a vznešené múry Haličského zámku smeruje k bralám hradu Divín.

KYsucké Nové Mesto Čítajte viac Slovensko z neba: Kysucké Nové Mesto z vtáčej perspektívy

Navôkol sa po oboch stranách rozprestiera nádherná južnoslovenská krajina, pozoruhodná svojou neuveriteľnou rozmanitosťou. Príroda sa rozhodla darovať týmto končinám výraznú pestrosť a pripravila ich z jedinečnej mozaiky nížin, pahorkatín i vrchov. Na tom sa potom vystavala rôznorodosť ľudského sveta. Mestské dominanty Lučenca, hradné srdce Fiľakova, pokojne plynúci život na vidieckych nížinách, aj drsná krása lazov na pahorkoch. A za tým všetkým neskrotnosťou prastarých vulkánov Cerovej vrchoviny rozvlnený južný horizont.

To je Lučenec a jeho okolie pohľadmi z neba.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #lučenec #Letecké video #Slovensko z neba