Pobyty cez zľavové portály ponúkajú oddych za menej peňazí

Leto sa skončilo a vy máte pocit, že napriek dovolenke nie ste dostatočne oddýchnutý? Vaša rodinná kasa a zamestnávateľ vám možno ďalšie dva týždne ničnerobenia pri mori asi nedoprajú, môžete však z domu ujsť aspoň na predĺžený víkend. Ideálnou možnosťou ako oddych nepreplatiť je nákup pobytu cez zľavový portál. Na ktoré veci si dať pozor, aby sa z víkendu plného pohody a oddychu nestala nočná mora?

23.09.2013 06:00
dovolenka, príroda, oddych Foto:
Kúpa pobytov cez zľavový portál sa oplatí, netreba však zabúdať na pár vecí.
debata

Zásada č. 1: Čítajte poriadne

Táto zásada platí nielen pre tých, ktorí si pobyt objednávajú po prvý krát. Rôzne ponuky totiž majú rôzne podmienky. Vždy si poriadne všimnite:

  • Dátumy od – do kedy možno kupón využiť
  • Či možno kupón uplatniť aj počas víkendu
  • Či treba za prístelku doplatiť a koľko
  • Či je v cene strava/parkova­nie/internet a ďalšie náležitosti, na ktorých vám záleží ako je vstup do wellness či posilňovne
  • Na koľko nocí kupón je – najčastejšie ide o dve noci, ale objaviť sa môže aj jedna alebo tri či viac

Zásada č. 2: Preverujte

Preverte si nielen hotel, ale aj stránku zľavového portálu. Ako nás presvedčili predchádzajúce skúsenosti, väčšina obchodníkov dodrží zmluvu aj po krachu portálu, ale radšej eliminujte riziko a vyberajte si stránky, ktoré sú už osvedčené a vy alebo vaši známi s nimi majú dobré skúsenosti. Preskúmajte tiež recenzie na hotely a prezrite si ich stránky. Často z nich možno vyčítať, aký záujem majitelia hotelu venujú.

Zásada č. 3: Najskôr zatelefonujte

Ak máte dané presné termíny, v ktorých chcete zľavu využiť, najskôr zatelefonujte do hotela a uistite sa, že pre vás majú voľnú izbu. "Chystali sme sa tráviť víkend v Trnave, pretože kamarátky plánovali oslavu narodenín. Chceli sme využiť zľavový kupón. Našťastie som do dvoch hotelov, ktoré ich ponúkali najskôr zavolala. Oba boli práve v ten víkend úplne plné, takže by pre nás nemali izbu,“ opisuje svoj zážitok Beata.

Zásada č. 4: Nehádžte flintu do žita

Možno chcete využiť zľavový kupón po ukončení doby jeho platnosti. Nevešajte hlavu, rovnaké ponuky hotelov sa často opakujú. Ak sa nechcete spoliehať na náhodu, ešte pred kúpou do hotela napíšte mail a spýtajte sa, či by vám nedovolili využiť kupón aj po dobe jeho platnosti. Ak vám vyhovejú, kúpte si ho – a maily určite nemažte, aby ste mali dôkaz o tejto dohode.

Zásada č. 5: Ak nie ste spokojní…

…reklamujte. Dajte nespokojnosť hneď najavo a poskytnite šancu poskytovateľovi, aby chybu napravil. Ak sa tak nestane budete musieť pobyt reklamovať. "Reklamáciu uplatňuje spotrebiteľ písomne – doporučenou poštou – u predajcu zľavového kupónu, ako aj u poskytovateľa služby – o čom spotrebiteľ obidva subjekty upovedomuje. V reklamácii je potrebné opísať objektívny dôvod nemožnosti využitia zľavového kupónu a pripojiť dôkazy o viacnásobnom, opakovanom a neúspešnom uplatnení kupónu (napríklad obojstranná e-mailová komunikácia, opakované volania na telefónne číslo poskytovateľa služby…),“ odporúča Slovenská obchodná inšpekcia.

debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #zľavový portál #zľava #víkend #pobyt