Ktoré mesto ponúka najlepší pomer zážitky/cena? Hanoj, Vilnius, Varšava

Praha podľa hodnotenia návštevníkov ponúka piaty najlepší pomer zážitkov a cien v porovnaní s ostatnými svetovými metropolami. Vyplýva to z ankety, ktorú zverejnil medzinárodný hotelový rezervačný server hotel.info. Víťazom medzi svetovými metropolami sa stalo hlavné mesto Vietnamu Hanoj.

22.02.2011 16:25 , aktualizované: 23.02.2011 07:00
debata

Anketa prebehla začiatkom roka 2011 a zúčastnili sa na nej hoteloví hostia, ktorí si rezervovali ubytovanie v jednom z 210 000 hotelov prostredníctvom rezervačného servera hotel.info. Zákazníci hodnotili všetky zariadenia v kategórii dvoch až päťhviezdičkových hotelov.

Podľa výsledkov prieskumu je možné usudzovať, že v strednej a východnej Európe je vhodne nastavený pomer ceny a služieb. S výnimkou víťazného Hanoja sa totiž všetky ostatné metropoly v prvej päťke nachádzajú v tejto lokalite. Z prvej dvadsiatky hodnotených miest napríklad vypadla Moskva a Rím.

Medzi českými mestami bezpečne zvíťazila Plzeň, ktorá s výrazným náskokom predbehla hlavné mesto. Na ďalších miestach sa umiestnili Jihlava, Mariánske Lázne a České Budejovice. Naopak kúpeľné mesto Karlove Vary sa v rebríčku najlepšie hodnotiacich miest vôbec neocitlo.

5 celosvetovo najlepších metropolí v pomere cena/výkon:

1. Hanoi (Vietnam)
2. Vilnius (Litva)
3. Varšava (Poľsko)
4. Tallin (Estónsko)
5. Praha (Česká republika)

debata chyba