Na poltárskom kúpalisku je obľúbené aj kúpanie v noci

Kúpanie pri mesiačiku. Takéto romantické chvíle vo vode sa dajú zažiť nielen niekde pri mori, ale aj na mestskom kúpalisku v Poltári. Mesto ponúka návštevníkom túto možnosť už štvrtú sezónu. Myšlienka sa ujala a o kúpanie vo večerných hodinách je veľký záujem.

22.07.2010 18:22 , aktualizované: 23.07.2010 07:26
Poltár
Kúpalisko v Poltári láka ľudí cez deň aj v noci.
debata

„Pôvodne sme uvažovali, že nočné kúpanie budeme ľuďom ponúkať každú stredu, piatok a sobotu. Ukázalo sa však, že tak by to nefungovalo. Najmä v prípade nepriaznivého počasia. Preto je kúpanie v noci na našom kúpalisko možné vždy vtedy, keď máme za sebou dva, tri pekné dni a voda je vyhriata,“ konštatuje hovorca mesta Poltár Ondrej Lepiš. Ľudia sa o možnosti vykúpať sa aj večer dozvedia na oznamoch pri vstupnej bráne do areálu kúpaliska.

Dva bazény sú návštevníkom k dispozícii do ôsmej hodiny večer. Potom sa na hodinu zavrie a v prípade nočného kúpania opäť otvoria o dvadsiatej prvej hodine. Za poplatok jedno euro pre dospelých a 75 centov pre deti do pätnásť rokov a dôchodcov. „Nočné kúpanie trvá do jedenástej hodiny v noci, teda dve hodinky. Je oň vždy záujem,“ tvrdí Lepiš. Jeho vyznávačmi sú všetky vekové kategórie. Od školákov po dôchodcov. Radi ho využívajú aj podnikatelia a prácou zaneprázdnení ľudia, ktorí čľapotaním pod mesiačikom zhadzujú zo seba denný pracovný stres. „Je to naozaj fajn. Po práci si v pokoji zaplávam a pritom mi nepáli na hlavu slnko. Vychladeným pivkom si navyše zažehnám smäd,“ usmieva sa 46-ročný živnostník Juraj Klátik, ktorý býva neďaleko Poltára.

Poltárske kúpalisko patrí k menším. Zaplní ho už okolo šesťsto duší. V prvých dňoch letných prázdnin však dostalo poriadne zabrať, keď sa okolo bazénov tiesnilo asi tisíc ľudí. „Záujem je naozaj veľký. Ľudia sa húfne vybrali k vode, pretože si chceli po dažďoch konečne užiť slnečné lúče. A návštevnosti asi pomohlo aj to, že termálne kúpalisko v Dolnej Strehovej rekonštruujú a túto sezónu je zatvorené,“ zamyslel sa Lepiš.

debata chyba