Hotely zimné pobyty zlacňujú

Ceny na zimu 2009/2010 sú na Slovensku na úrovni zimy 2008/2009, prípadne sú nižšie. To sa týka aj Vianoc alebo Silvestra, pričom na Vianoce sú ceny ešte nižšie ako na Silvestra a dá sa povedať, že vzrastá aj záujem o strávenie dovolenky na Slovensku v období Vianoc predovšetkým v hoteloch, ktoré sa zameriavajú na seniorské pobyty.

13.10.2009 16:10 , aktualizované: 14.10.2009 16:10
Lyžovanie, lyžovačka, lyžiar Foto: ,
Lyžovanie, lyžovačka, lyžiar
debata

Rovnako je to s cenami skipasov v jednotlivých strediskách, ktoré sú väčšinou nižšie ako minulý rok. Napr. v stredisku Vrátna pôjde o zníženie v priemere o 15 %, prípadne pri viacdňových pobytoch bude skipas zadarmo. Nižšie budú aj ceny na Štrbskom Plese.

Spájaním stredísk ako napríklad Park snow, kde patria strediská Donovaly, Štrbské Pleso a Veľká Rača, tak vzniká možnosť využitia jedného skipasu hneď v troch strediskách naraz. Viditeľný rozvoj zaznamenávajú menšie strediská, kde ide skôr o rodinnú lyžovačku za najnižšie ceny, napr. na Orave.

Silvestrovské pobyty v rakúskych a talianskych lyžiarskych strediskách sú cenovo na úrovni vlaňajška, väčšina pobytov už zahŕňa aj slávnostnú silvestrovskú večeru. Výhodné na pobyt cez Vianoce je Rakúsko. V cene majú už takmer všetko a deti na prístelkách sú zadarmo, preto cena pre rodinu vyjde veľmi dobre. Čo sa týka pobytov na Slovensku, máme v ponuke rad hotelov, kde dieťa až do 12 rokov je zadarmo.

Orientačný prehľad možností a cien v hoteloch

Hotel Kolping v Spišskom Podhradí
Polpenzia (bufet) na jednu osobu je – dospelí 45 eur/os/deň, deti do 12 rokov 35 eur/os/deň – Príplatky sú za štedrovečernú a silvestrovskú večeru.

Hotel Srdiečko, Jasná pod Chopkom
40 eur vrátane polpenzie za vianočné sviatky, silvestrovský večer má 30 eur príplatok na osobu.

Hotel Sobota, Spišská Sobota
Cena za jednoposteľovú izbu za noc je v období od 26. 12. 2009 do 10. 1. 2010 – 59 eur s raňajkami a miestom na parkovanie. Cena za dvojposteľovú izbu za noc je v tom istom období 79 eur a cena za apartmán za noc je 105 eur. Oproti normálnym termínom sú ceny o 6 – 10 eur drahšie.

Hotel Sorea, Stará Ľubovňa
Ubytovanie počas vianočných sviatkov je v rôznych cenových reláciách, závisí od druhu pobytu, veku hosťa. Týždenný pobyt s plnou penziou, štedrou večerou a programom je už od 130 eur. Pre deti do 8 rokov sú 100 % zľavy z cien ubytovania a stravovacích služieb. Ubytovanie počas vianočných sviatkov je približne o 10 % drahšie ako počas zimnej sezóny.

Wellnes hotel, Patince
Počas sviatkov sú v platnosti sezónne ceny ubytovania, ktoré sú o niečo vyššie ako bežné. Prednostne však hotel ponúka pobyty zahŕňajúce polpenziu a balík doplnkových služieb, ktoré sú cenovo výhodné. Napríklad 3-dňový pobyt pre dospelú osobu sa pohybuje už od 145 eur.

Hotel Kontakt, Stará Lesná
Ponúka štvordňový balík služieb Čarovné Vianoce, kde dieťa do 12 rokov má pobyt zadarmo. Cena tohto balíka pre trojčlennú rodinu je 498 eur. Uvedená cena obsahuje polpenziu, štedrovečernú večeru s vianočným prekvapením a programom, denne vstup do wellness centra (7 druhov sáun), vstup do bazéna a posilňovne, jacuzzi bar, klasické masáže, bowling, biliard, stolný futbal, wi-fi pripojenie, parkovisko. Cena je zvýhodnená v porovnaní s pultovými cenami počas roka.

Hotel Borová, Sihoť
Jedna noc vyjde na 20 eur/ izba a 50 eur/ apartmán. Normálne sa ceny pohybujú okolo 40 eur/ izba/noc a apartmán okolo 70 eur/noc. Na Silvestra sa platí 33,19 eura/osoba za silvestrovskú večeru a zábavu.

Hotel SKI Záhradky v Jasnej pod Chopkom
Ubytovanie v silvestrovskom termíne je drahšie o 5 eur na osobu a noc oproti zimnej sezóne.

Hotel Mlynky
Oproti sezónnym cenám sa cena za ubytovanie zvýši o 15 eur, cena izby pre dve osoby s raňajkami 65 eur, za štvorlôžkový apartmán záujemcovia zaplatia 115 eur.

Hotel Čingov
Ubytovanie počas vianočných sviatkov je možné minimálne na 4 noci a cena sa pohybuje od 26 eur, týždňový pobyt vyjde na 156 eur. V cene je polpenzia a neobmedzený vstup do bazéna. Počas sviatkov sú ceny asi o 18 percent vyššie oproti bežným termínom. K cene treba ešte prirátať povinný príplatok za tradičnú vianočnú večeru alebo za silvestrovskú pár­ty.

Hotel Armales, Stakčín
Cena ubytovania je u nás rovnaká počas celého roka. Nerobia sa rozdiely medzi zahraničnými turistami ani počas akýchkoľvek sviatkov sa cena za ubytovanie nemení. Rozdiel je len v tom, či si zákazník objedná plnú penziu alebo polpenziu. Závisí to aj od dĺžky jeho pobytu, prípadne množstva objednaných izieb. Orientačne cena za ubytovanie v 2-posteľovej izbe je 36,18 eura + miestny poplatok, ktorý sa hradí za každú noc na jednu osobu 0,33 eura. Raňajky sú pozornosťou hotela.

debata chyba