Letnú sezónu na Sninských rybníkoch otvoria volejbalovým megazápasom

SITA | 16.06.2017 13:00
leto, letná dovolenka, more, šport, volejbal,... Foto:
Sezónu na Sninských rybníkoch otvoria volejbalovým zápasom.
Celodenným volejbalovým megazápasom do 700 bodov, organizovaným pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zmienky o Snine, otvoria v sobotu 17. júna letnú turistickú sezónu v rekreačnej oblasti (RO) Sninské rybníky.

Súčasťou podujatia bude kultúrny program a varenie guláša pre účastníkov podujatia. Otváracie podujatie sezóny sa začína o 9. hodine, v prípade nepriaznivého počasia sa presunie do športovej haly.

Ako informovala hovorkyňa mesta Snina Eva Mihaliková, prípravu na novú sezónu na Sninských rybníkoch ovplyvnil spor s urbárskou spoločnosťou o pozemky v areáli, ktoré zabránili pripravovanej investícii do odstránenia starého nefunkčného bazéna a následného rozšírenia plochy na slnenie, ktoré malo byť hlavnou novinkou tohtoročnej sezóny.

„Tohtoročné investície do údržby boli pre nedorozumenie s urbárskou spoločnosťou obmedzené na približne 5 000 eur,“ informovala Mihaliková. Ako ale dodala, v susedstve areálu je vybudované nové zariadenie, čím sa zvýšili ubytovacie kapacity.

Areál prírodného kúpacieho biotopu RO Rybníky je druhým bio kúpaliskom na Slovensku, využívajúcim technológiu samočistenia vody pomocou rastlín a rias. Celková kapacita kúpaliska je dvetisíc návštevníkov, plocha biotopu 4 000 m2.

Celková výmera areálu rekreačnej oblasti je vyše 44-tisíc m2. Areál pozostáva z kúpaliska s tromi hĺbkovými pásmami, delenými mólami pre plavcov i neplavcov, zo zatrávnených plôch na oddych a zo samotného bazéna slúžiaceho na filtráciu a čistenie vody. V areáli sú v desiatich zariadeniach poskytované služby občerstvenia, k dispozícii sú viaceré športoviská a detské ihriská.

„Najčastejšími návštevníkmi sú hostia z najbližších okresov, ale parkoviská sú zaplnené autami z celého kraja a Slovenska. Minuloročná sezóna však zásluhou nepriazne počasia priniesla menej návštevníkov, bolo ich 40-tisíc,“ skonštatovala Mihaliková.

Doplnila, že oproti uplynulému roku sa cenník biokúpaliska pre túto letnú sezónu nemení. Obyvatelia Sniny majú aj naďalej možnosť využívať kartu zliav. Sezóna je plánová do 15. septembra.