Rozčuľujú vás Vianoce? Teraz ich máte možnosť rozmlátiť

ČTK | 28.12.2017 07:00
Ľudia, ktorým vianočné symboly neprirástli k srdcu a duch súčasnej podoby katolíckych sviatkov im nevonia, môžu dať stromčeku a trblietavým ozdobám rázne najavo, čo si o nich myslia. Stačí sa vydať do Londýna, kde otvorili vianočnú "hneváreň".

Za 24 dolárov tú dostanete do ruky baseballovú pálku, ochrannú kombinézu, okuliare a helmu a môžete zúriť. „Jednoducho som si predstavil, kto každý mi minulé Vianoce nič nedal, a potom som im ukázal, aký je to pocit,“ povedal televízii CBS News Pearse Egan, ktorého s ostatnými návštevníkmi hnevárne spája jednoduchá vec: neznáša Vianoce.

V Londýne môžu mlátiť do vianočných stromčekov, rozbíjať gule alebo hlúpo sa tváriace figúrky Santov. To všetko za sprievodu svojej najneobľúbenejšej vianočnej piesne či koledy, ktorú im organizátori pustia ľubovoľne nahlas. Kto má chuť, môže sa pred vybavovaním účtov so sviatkami pokoja posilniť v miestnom bare.

Návštevníci sa po niekoľkominútovom divokom akte tvária spokojne a uvoľnene. Podľa denníka Huffington Post nejde o prvé zariadenie svojho druhu, hnevárne vraj naberajú na obľube a môžete v nich ničiť kadečo, od vybavenia kancelárie po kuchynské linky.