Vlastný ostrov, zábava s mačkami a za to aj plat? V Grécku sa plnia sny

Gabriela Sabová, Pravda.sk | 05.09.2018 07:00
mačka Foto: ,
Mačka - ilustračné foto.
Milovníci chlapatých zvieratiek môžu získať vysnenú prácu. Grécka organizácia, ktorá sa venuje záchrane mačiek, spustila výberové konanie na nového opatrovníka. Ten bude dohliadať na jej zvierací azyl a starať sa o niekoľko desiatok miciek.

Inzerát na zvieracieho opatrovateľa na úvod znie ako klasická ponuka práce v útulku, až pokiaľ záujemca nedôjde k pasáži opisujúcej miesto výkonu práce. Nejde totiž o žiadnu pochmúrnu budovu napchatú klietkami, z ktorých hľadia smutné oči, píše Travelandleisu­re.com.

Útulok sa nachádza na malebnom gréckom ostrove Syros, kde sú všetky mačky voľne pustené a pohybujú sa podľa svojej ľubovôle. Je to mačací raj a nový ošetrovateľ by mal do tohto edenu obklopeného Egejským morom dokonale zapadnúť.

Pozícia je podľa inzerátu určená pre zrelého a skutočne vášnivého milovníka mačiek, ktorý vie, ako zaobchádzať s väčším množstvom zvierat a miluje ich spoločnosť. Na Syrose ich žije dohromady aktuálne 55. Treba im pravidelne dávkovať krmivo a zabezpečovať základnú zdravotnú starostlivosť.

Nový zamestnanec mačacieho raja bude mať na starosti tiež prijímanie turistov, ktorí sem počas letných mesiacov zavítajú za nevšednou atrakciou.

Top bonus? Vlastný domček s malou záhradkou a úväzok, ktorý počíta s prácou len na 4 hodiny denne.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ