Slovenské poľnohospodárske múzeum chystá Nedeľný piknik

SITA | 05.09.2018 09:00
piknik, kôš, jedlo, výlet, cestovanie, strava,... Foto:
Konečne čas na výlety, pikniky, grilovačky!
Slovenské poľnohospodárske múzeum pripravuje na 9. septembra popoludnie plné aktivít s názvom Nedeľný piknik. Návštevníci si budú môcť rozložiť svoje piknikové koše od 14:00 do 18:00.

Čakať ich budú komentované prehliadky skanzenu, divadelné predstavenie, hudba či jazda historickou Nitrianskou poľnou železnicou. Pracovníci múzea naživo predvedú prácu na malých poľnohospodárskych strojoch, o hudbu sa postará kapela be.Well.

„Najmenší návštevníci si po hre na našom detskom ihrisku môžu prelistovať knihy či kresliť na asfalt. Divadlo Žihadlo sa predstaví s interaktívnym predstavením Zajko Lajko,“ informuje Slovenské poľnohospodárske múzeum.

V tvorivých dielňach si vyskúšajú svoje zručnosti malí aj veľkí a na pamiatku sa budú môcť odfotiť pri fotostene.

Slovenské poľnohospodárske múzeum patrí pod správu štátneho podniku agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, štátny podnik. Má viac ako 25-tisíc zbierkových predmetov a jeho súčasťou je aj skanzen s mnohými historickými objektmi, knižnica a historická Nitrianska poľná železnica, ktorá každoročne prevezie 20-tisíc návštevníkov.

Areál múzea zaberá viac ako 30 hektárov, expozície sa rozprestierajú na ploche 8 900 metrov štvorcových. V skanzene Slovenského poľnohospodárskeho múzea sa nachádza 33 objektov dokumentujúcich poľnohospodársku minulosť.

Stoja tu verné kópie rôznych typov stavieb z obdobia 19. – 20. storočia z celého Slovenska ako napríklad konzum, mliečnica, pálenica, pekáreň, salaš či škola. Ich vnútorné vybavenie – technologické zariadenia a nábytok – sú pôvodné.