Dostanete závraty z výšky aj cien: Takto vyzerajú top luxusné strešné bary

Gabriela Sabová, Pravda.sk | 03.01.2019 07:00
Milujete výhľady na celé rozsvietené mesto, ktoré sa rozprestiera hlboko pod vami? K dokonalosti chýba už len osviežujúci koktejl v ruke. Presne na túto magickú kombináciu stavili strešné bary po celom svete. Ako si však vybrať ten najkrajší bez toho, aby ste ich museli osobne všetky obísť?

Táto otázka trápila aj dvoch priateľov Hansa Ebenmana a Rikarda Fredericsona, a tak sa rozhodli, že založia špeciálnu internetovú stránku therooftopgui­de.com, ktorá mapuje najlepšie „rooftop bary“.

Okrem výhľadu a kvality nápojov hodnotí internetová stránka tiež špeciality kuchyne a strešné bazény, ktoré dotvárajú celkový dojem z baru.

Marina Bay Sands, Singapur

Známa budova, v ktorej si našlo miesto najdrahšie samostatné kasíno na svete, má okrem herní, nákupných centier, reštaurácií a divadiel aj jednu top atrakciu na streche.

Celý komplex totiž korunuje 340 metrov dlhá otvorená terasa SkyPark so 150-metrovým nekonečným bazénom. Na najväčšiu konzolovú plošinu sveta sa zmestí takmer 4 000 ľudí. Hans a Rikard hodnotia bar ako najlepší a dali mu 10 z 10 bodov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

###singapore##marinabaysandsskypark##

Príspevok, ktorý zdieľa Nagendra CM (@nagendra_cm),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

My office this morning #creativejuices #revive #resfresh #firstweek2017 #blessed #bestpresent #mbs#marinabaysandsrooftop #amazing #experience #worthit

Príspevok, ktorý zdieľa b.inspired (@b.inspired_singapore),

Hotel Sofitel Rome Villa Borghese

Historický hotel sa nachádza len pár krokov od námestia Piazza di Spagna, štýlovej Via Veneto a unikátnej fontány di Trevi.

Zo strešnej terasy je Večné mesto ako na dlani a tamojšia reštaurácia sa nie nadarmo hrdí titulom najlepšia panoramatická reštaurácia v Ríme.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

From our point of view ⠀ #primetour #SofitelWorld #SofitelRome #Laterrasserome #Rome #LuxuryHotel #LuxuryTravel

Príspevok, ktorý zdieľa PrimeTour Viagens (@primetourviagens),

Aria Hotel Budapest, Budapešť

Hotel je venovaný hudbe a poteší vlažných fanúšikov aj znalcov. Hudba ako univerzálny jazyk totiž dokáže osloviť turistov z celého sveta.

Tóny sú v ubytovacom zariadení prítomné všade: pri vstupe na recepciu upúta zaujímavý obrovský klavír – jeden z troch svojho druhu na svete – dielo maďarského pianistu Gergelya Boganyiho.

Každé z krídel budovy je pomenované podľa iného hudobného štýlu – jazzové, klasické, modernej hudby a opery.

Jednotlivé izby sú venované rôznym umelcom – Louisovi Armstrongovi, Dukeovi Ellingtonovi, Whitney Houstonovej či Franzovi Lisztovi. Na streche neoklasicistickej budovy z roku 1880 tróni štýlová reštaurácia s výhľadom ponad okolité škridlové strechy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

@ariahotelbudapest views @krenn_imre #winterwonderland #ariahotelbudapest #libraryhotelcollection #highnoteskybar

Príspevok, ktorý zdieľa Aria Hotel Budapest (@ariahotelbudapest),

Majestic Hotel, Barcelona

Kvalitné menu, vysoké ceny a exkluzívny pohľad zoči-voči bazilike Sagrada Familia. Bohatí s slávni si sem chodia vychutnať dokonalý večer pri bazéne a s drinkom v ruke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rochelle (@_rncolinas),

Kimpton Ink48 Hotel, New York

Veľké jablko je známe stovkami mrakodrapov a dvojica „špecialistov na strešné bary“ odporúča napríklad ten na vrchole hotela Kimpton Ink48.

Je vyčačkaný a drahý, no vraj stojí za to. Nachádza sa v západnej časti Manhattanu vo štvrti Hell’s Kitchen a aj z jeho 222 dizajnových izieb je parádny výhľad na mesto alebo na rieku Hudson.

Mikla, Istanbul

Dve horné poschodia istanbulského hotela The Marmara Pera zaberá moderná rafinovaná reštaurácia.

Nachádza sa v historickej časti Pera a je z nej úžasný pohľad na celé historické mesto s chrámom Hagia Sophia a palácom Topkapi aj na Zlatý roh (zaplavené riečne údolie, ktoré sa na juhozápade stretáva s Bosporom a tvorí tak prírodný prístav, ktorý po tisíce rokov ponúkal ochranu gréckym, rímskym, byzantským, osmanským a iným lodiam).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dinner with a view

Príspevok, ktorý zdieľa Benjamin Zhan (@bzhan),

Sushisamba London, Londýn

Najvyšší strešný bar v Európe podáva vynikajúce ázijské jedlo. Zaberá dve najvrchnejšie poschodia v budove Heron Tower a je z neho okúzľujúci pohľad na britskú metropolu aj rieku Temža.

Výhľadu dominuje známa 180-metrová Uhorka (Gherkin), teda budova 30 St Mary Axe, ktorá sa na túto zeleninu nápadne ponáša.

Wikipedia.org; Forbes.com; Worldsbestbar­s.com; Suitelife.com; Therooftopgui­de.com

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ