Dni mesta Poltár predstavia sklársku tradíciu

SITA | 19.09.2019 12:45
Ústrednou témou Dní mesta Poltár je prepojenie histórie, kultúry a tradície so sériou programov a aktivít v meste a zviditeľnenie dejín výroby poltárskeho skla. Podujatie s názvom „Historická cesta skla“ v Poltári sa prvýkrát bude konať tri dni, od piatka 20. septembra do nedele 22. septembra, a vyžiada si aj dopravné obmedzenia.

Slávnosti otvorí o v piatok 15:00 rímskokatolícka omša, na ktorú nadviaže na Námestí osloboditeľov vystúpenie folklórneho súboru Hájiček – Trombitáši, nasledovať budú zdravice mestu a sprievod mestských poslancov.

V úvodnom dni sa o 18:00 uskutoční aj slávnostné zasadnutie mestského zastupiteľstva, na ktorom udelia najvyššie samosprávne ocenenia mesta a primátorky.

V sobotu vystúpia na veľkom pódiu na námestí folklórne súbory a hudobné zoskupenia, popoludní slávnostne odhalia mestský erb v interiéri mestského úradu a zrekonštruovaného mestského parku.

Medzi sprievodné podujatia bude patriť benefičný stolnotenisový turnaj na podporu športovej haly, furmanské preteky, vystúpenie kúzelníka, atrakcie pre deti a výstava fotografií a výrobkov zo skla. Poltársku slávnosť ukončia v nedeľu 22. septembra o 9:30 záverečné evanjelické služby božie.

„Teší ma, že tradičné dni mesta budú tento rok zamerané na sklárske umenie. Stále tu máme šikovných ľudí, ktorí prácu so sklom ovládajú a dokážu mu vdýchnuť život,“ povedala primátorka Poltára Martina Brisudová.

Dopravné obmedzenia počas dní mesta budú platiť na parkovisku pred mestským úradom, ktoré bude v sobotu 21. septembra uzavreté podobne ako aj Školská ulica a Námestie osloboditeľov. Rozpis dopravných obmedzení je dostupný na oficiálnej internetovej stránke mesta.