Slovensko momentálne patrí podľa analytikov k top 11 najbezpečnejším krajinám sveta

Pravda | 01.04.2020 12:08
Pandémia nového koronavírusu zasiahla takmer všetky krajiny planéty. Niektoré sú na tom lepšie a darí sa im udržať počet nakazených na minimálnych číslach. Iné štáty riziko podcenili alebo zareagovali neskoro.

Podľa portálu Deep Knowledge Group patrí Slovensko medzi jedenástku krajín sveta, ktorá je aktuálne najbezpečnejšou čo sa týka šírenia ochorenia COVID-19.

Údaje aktualizované pre 1. apríl 2020 ukazujú, že naša krajina sa umiestnila na výbornom 11. mieste, po Izraeli, Singapure, Novom Zélande, Hongkongu, Tchajwane, Japonsku, Maďarsku, Rakúsku, Nemecku a Južnej Kórei.

Pre porovnanie, ešte 29. marca sa Slovensko nachádzalo na 3. priečke, po Izraeli a Singapure.

Najlepšie si v liečbe nakazených novým koronavírusom počínajú Singapur, Južná Kórea, Hongkong, Tchajwan, Čína, Japonsko, Nemecko, Rakúsko, Izrael či Spojené arabské emiráty.

Na opačnej strane – najbezpečnejšie krajiny v čase pandémie koronavírusu sú Taliansko, Indonézia, Španielsko, Irak, Irán, Holandsko, Francúzsko, USA, Spojené kráľovstvo a Filipíny.

Informácie, podľa ktorých vznikli tieto rebríčky, pripravuje skupina Deep Knowledge Group. Údaje zbierali ručne z verejne dostupných zdrojov vrátane Svetovej zdravotníckej organizácie, Univerzity Johna Hopkinsa, King's College London, Centra pre prevenciu a kontrolu chorôb.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ