Dolné Rakúsko láka na víno, cibuľu aj koncerty

Neďaleké Dolné Rakúsko chystá v druhej polovici augusta niekoľko zaujímavých podujatí. Od piatka 16. 8. až do nedele 18. 8. a rovnako aj o týždeň neskôr (23. 8. - 25. 8.) sa budú v dedinke Langenlois konať Slávnosti vínnych pivničiek v Langenlois.

16.08.2013 09:00
shutterstock 77649583 Foto:
Ilustračné foto
debata

Uličky s vínnymi pivničkami sú v údolí Kamptal veľmi rozmanité, dajú sa nájsť pod vinicami Heiligensteinu, sú postavené v roklinách Etsdorfu, tie veselé a veľmi obľúbené nájdete v langenloiskom Saubergu. Idylku a ticho nájdete vo vínnych pivničkách v Schilterne.

Počas festivalu sa pivničky otvárajú a ukazujú svoje poklady, ktoré môžete ochutnať a spoznať príbehy vinárov a ich vín. Každý rok je pripravený skvelý hudobný program a pochúťky domácej kuchyne sú čoraz rafinovanejšie. Tento rok sa vraj možno tešiť na špeciálne slávnosti, pretože Kellerfest v Saubergu oslavuje 30 rokov.

Ďalší veselý festival, tentoraz Cibuľový, sa od 16. do 18. augusta koná v mestečku Laa an der Thaya. Jeho heslom je: Nech žije veselie, radosť a hojnosť. Počas predošlého ročníka mesto privítalo viac ako 15 000 návštevníkov a aj tento rok sa bude festival niesť v znamení tejto obľúbenej zeleniny. Tešiť sa môžete na súťaž o najťažšiu cibuľu (v sobotu o 13.00 h), štafetový cibuľový beh (v nedeľu o 15.00 h), ale aj na bohatý sprievodný hudobný a kultúrny program počas celého dňa. Najväčším lákadlom sú však cibuľové špeciality a vína miestnych hostiteľov a poľnohospodárov. A tak môžete ochutnať cibuľu v rôznych variáciách: slanú, sladkú, v koláči, praženú, dusenú, varenú, surovú a na mnoho ďalších spôsobov.

A milovníkov hudby Rakúšania pozývajú na hudobný festival na zámku Grafenegg. Od 16. augusta až do 8. septembra tu sľubujú zážitok zo zvuku a priestoru. Obľúbené hudobné leto s hlavnou témou orchestrálne koncerty sa na romantickom zámku Grafenegg koná už po siedmykrát. Na impozantnom otvorenom pódiu Wolkenturm sa predstaví množstvo hudobníkov. Celkovo sa návštevníci a fanúšikovia môžu tešiť na 78 hudobných podujatí. Tento rok bol festival predĺžený o jeden týždeň a prvýkrát sú pripravené aj štyri nedeľné veľmi obľúbené „matiné“ koncerty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba