Už sa tešíte na zimnú sezónu na Liptove? Štartuje 5. decembra

Liptov ponúka 15 lyžiarskych stredísk, viac ako 70 kilometrov zjazdoviek, 72 vlekov a lanoviek, akvaparky so slanou vodou a tropickou vegetáciou i vyše sto kilometrov bežkárskych tratí.

05.11.2014 06:00
zimnadovolenka 1 Foto:
Úroveň slovenských lyžiarskych stredísk sa každý rok zvyšuje.
debata

Zimnú sezónu na Liptove odštartujú 5. decembra zdobením stromčeka na Chopku. Turistická organizácia Region Liptov verí, že blížiaca sa zima bude oveľa úspešnejšia ako tá vlaňajšia.

Liptov ponúka 15 lyžiarskych stredísk, viac ako 70 kilometrov zjazdoviek, 72 vlekov a lanoviek,akvaparky so slanou vodou a tropickou vegetáciou i vyše sto kilometrov bežkárskych tratí.

Bežkami bližšie k prírode

„Stále viac ľudí hľadá alternatívu k zjazdovému lyžovaniu a tesnejšie spojenie s prírodou. Práve na bežkách má každý dostatok času obdivovať krásu zimnej prírody a nádhernú scenériu hôr. Kvalita i počet bežeckých tratí sú však závislé od dostatočného množstva prírodného snehu, termín ich otvorenia preto závisí od poveternostných podmienok. Keďže ide o stále masovejší šport, najmä v tradičných lyžiarskych strediskách budú po väčšinu sezóny k dispozícii desiatky kilometrov starostlivo upravených bežeckých stôp,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

Bezplatný autobus prepojí strediská s akvaparkami

Už tretiu sezónu bude po Liptove jazdiť bezplatný Ski-aqua bus, ktorý prepojí najväčšie lyžiarske strediská s miestnymi akvaparkami. Využívať ho môžu dovolenkári cez regionálnu kartu zliav Liptov Region Card, ktorá umožňuje využívať zľavy v lyžiarskych strediskách aj v akvaparkoch.

Liptov ponúka viac ako 70 kilometrov... Foto: SITA, Duššan Hein
Jasná - Záhradky Liptov ponúka viac ako 70 kilometrov zjazdoviek, 72 vlekov a lanoviek. Na fotografii stredisko Jasná - Záhradky na severných svahoch Nízkych Tatier.

„Ski-aqua bus považujú naši hostia za dôležitý aspekt pri výbere dovolenky,“ povedala riaditeľka hotela v Liptovskom Jáne Silvia Čížiková.

„Pre hotelierov v našej obci je to určite prínos, keďže klienti sa majú možnosť odviezť do lyžiarskeho strediska v Jasnej, prípadne do akvaparkov,“ dodal majiteľ koliby v Liptovskom Jáne Ján Strachan.

Viac zimných dovolenkárov očakávajú na Liptove aj vďaka novej leteckej linke Poprad – Riga, ktorá začne premávať 13. decembra.

Kvalita za dostupnú cenu

„V porovnaní s alpskými strediskami, kam chodí za lyžovačkou solventnejšia klientela z Litvy, Lotyšska a Estónska, sa Liptáci môžu oprieť o výhodu kratšieho letu, časovo zanedbateľný transfer z letiska a tiež o porovnateľnú kvalitu služieb pre lyžiarov,“ povedala Bartková, podľa ktorej najväčší potenciál osloviť zahraničných ale i domácich návštevníkov majú práve lyžiarske pobyty kombinované s welnessom a pobytom v akvaparkoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #lyžiarske strediská #zimná sezóna #Liptov #Liptov Region Card