V Tatrách si zalyžujete v deviatich lyžiarskych strediskách

V Nízkych a Vysokých Tatrách sú upravené zjazdovky na Donovaloch, v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese. V prevádzke je aj Chopok sever a Chopok juh.

16.12.2014 06:00
Tatry, hory, zima, lyzovanie, snowboard, Foto:
V Tatrách je od 14. decembra v prevádzke deväť lyžiarskych stredísk. (ilustračné foto)
debata

Na Slovensku je v prevádzke deväť lyžiarskych areálov. V Nízkych a Vysokých Tatrách sú upravené zjazdovky na Donovaloch, v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese. V prevádzke je aj Chopok sever a Chopok juh. Na Orave a Kysuciach sú v prevádzke Roháče – Spálená a Snowparadise Veľká Rača. Lyžuje sa aj vo východoslovenských strediskách Litmanová a Drienica. Lyžiarske podmienky sú v týchto strediskách dobré až veľmi dobré, výška snehu dosahuje od 20 do 40 centimetrov a je tvorená prevažne technických snehom. Informovala o tom Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour 14.decembra.

Lyžiarske areály sú otvorené čiastočne. Ďalšie zjazdovky sú od soboty 13. decembra v prevádzke v Litmanovej, v Tatranskej Lomnici, na Chopku aj Štrbskom Plese, pričom v týchto strediskách je otvorených už 40 až 50 percent svahov. Na Donovaloch a vo Veľkej Rači je upravených 1,2 kilometra zjazdoviek, v Drienici a na Roháčoch – Spálenej sú v prevádzke spodné zjazdovky.

Aktuálne zimné podmienky v lyžiarskych strediskách

Vysokohorské počasie býva veľmi premenlivé. Pred plánovaným lyžovaním, turistikou, či inými športovými aktivitami v lyžiarskych strediskách, si vždy overte aktuálne zimné podmienky na horách.

Užitočné údaje o lyžiarskych strediskách na Slovensku nájdete na webovej stránke Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu v sekcií Snehové správy.

Informácie o momentálnom stave v horách každý deň aktulizuje Horská záchranná služba na webe hzs.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #lyžovanie #lyžiarske strediská #zimná dovolenka #zjazdovky #zima 2014