Krajina s najpríjemnejším podnebím na svete je rajom Slovákov. Navštevujete ho aj v zime?

Slnko na tvári a teplý vánok aj uprostred zimy - to je sen mnohých turistov, ktorým nebolo dopriate bývať dostatočne na juhu, aby si tento balíček mohli vychutnávať.

17.03.2024 06:00
Grécko, Atény, ulička, kvety, romantika,... Foto:
Uličky Atén ukrývajú romantické zákutia.
debata

Krajina, ktorú vyhlásili za destináciu s najpríjemnejším podnebím na svete, je obľúbeným a bežným letným dovolenkovým cieľom Slovákov, no stojí za to zamieriť sem aj počas zimných a skorých jarných mesiacov a vychutnať si miernu klímu a atrakcie, ktorých má viac než ktorákoľvek iná krajina.

Koncom roku 2023 zverejnila U.S. News and World Report svoju 8. výročnú správu o najlepších krajinách. Zoznam je založený na „globálnych percepciách“ destinácií po celom svete vo viacerých kvalitatívnych charakteristikách.

Správa hodnotila vnímania 87 krajín u viac ako 17 000 ľudí. Oslovení mali zhodnotiť destinácie na základe 73 rôznych atribútov. A jedným z týchto atribútov bola aj príjemnosť podnebia danej krajiny.

Po zanalyzovaní čísel správa označila ako krajinu s najpríjemnejším podnebím na svete Grécko.

Grécko - Atény, Santorini, Meteora, Kréta
Video
Zdroj: Pixabay.com

Grécko má najviac slnečných dní v celej Európe

Je dobre známe, že letá v Grécku sú jednoducho dokonalé, plné slnka, ktoré tu naplno svieti takmer každý deň a s teplotami sa pohybujúcimi sa okolo 30 stupňov na väčšine ostrovov.

Grécka metropola Atény má dokonca neuveriteľných vyše 300 slnečných dní v roku.

No to, čo toto miesto robí takým príjemným, je skutočnosť, že teploty sú tu celoročne veľmi mierne. Aj v najchladnejšom mesiaci, januári, klesá teplota v Aténach len na okolo 8 stupňov. A od februára sa teploty už len zvyšujú.

Grécko sa tiež umiestnilo na vysokých pozíciách v iných aspektoch tohto hodnotenia – v kategórii kultúrneho dedičstva je na druhom mieste a tretie miesto mu patrí zasa v oblasti ponuky dobrodružných zážitkov.

Ďalšími možnosťami, kam vyraziť za príjemnou celoročnou klímou, sú Portugalsko, Španielsko Brazília, Taliansko.

Zvyšok top 10 tvoria Nový Zéland, Mexiko, Kostarika, Argentína a Austrália.

Chora na ostrove Folegandros.
Kastoria - mesto na jazere.
+5Ráno na strechách v pevnosti Monemvasia.
dovolenka, leto, letná dovolenka, rodina, bazén, kúpanie, plávanie, cestovanie, exotika, mama, otec, deti, slnko, teplo, oddych, relax Čítajte viac Smutná predikcia: Dovolenkári o pár rokov prestanú cestovať do Grécka, Talianska či Španielska ekologia, vzduch, smog, čistý vzduch Čítajte viac Tieto mestá majú najhoršie znečistené ovzdušie v Európe. Rebríček prekvapí, bicykle nepomohli NEPOUZ, Grécko, dovolenka, Mykonos, cestovanie Čítajte viac Ideálna letná destinácia? Týchto 8 gréckych ostrovov! A letenky sa začínajú na cenovke 70 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #klima #podnebie