Zimné strediská ponúkajú dobrú lyžovačku i zábavu

Lyžiarske strediská sa na tohtoročnú zimu nemôžu sťažovať. Aj počas veľkonočných sviatkov si možno vychutnať dobrú lyžovačku, ktorú spestrujú rôznymi oddychovými a zábavnými podujatiami.

28.03.2013 12:00
debata

Na potravinové škandály si počas Veľkonočnej nedele posvietia v lyžiarskom stredisku na Skalke pri Kremnici. Nebudú sa však rozdávať pokuty, ale dobrá nálada. O zábavu a humor sa aj tento rok postará Veľkonočné vajce, ktoré je tradičnou karnevalovou rozlúčkou so zimou a snehom. Téma karnevalu sa mení každý rok podľa aktuálneho diania. „Tohtoročnou témou Veľkonočného vajca sú potravinové škandály. Očakávame preto veľa konských masiek, masiek okorenených posypovou soľou, aj vyslovene jedovatých, ktoré môžu spôsobiť nielen slepotu,“ povedal hovorca Kremnice Silver Jurtinus.

Aj teraz do poroty, ktorá masky hodnotí, zasadnú skutoční odborníci a posúdia, ako sa masky popasovali so zadanou témou. Keď napríklad Slovensko menilo svoju menu, boli v nej tvorcovia euromincí, v tohtoročnej budú z oblasti kulinárstva.

Veľkonočné vajce však nie je len o maskách, ale aj o veľkej dávke humoru, hereckých výkonoch karnevalových súťažiacich a vtipnej zápletke. Jeho atmosféru dopĺňa zábavná tombola. Čo v nej bude teraz, organizátori prezradiť nechceli. V minulosti si z nej však výhercovia odniesli basu piva aj s otváračom fliaš, ktorým bola zárubňa dverí, vlečku hnoja či fúrik s vrecom cementu. Zábavné podujatie, ktoré si do svojej histórie zapíše už 52. ročník, sa koná tradične na Veľkonočnú nedeľu.

Veselý karneval na svahu v maskách a skishow lyžiarskych inštruktorov pripravili v nedeľu aj v stredisku Vysoké Tatry – Štrbské Pleso. Pestrú veľkonočnú ponuku má tiež Jasná v Nízkych Tatrách, kde sa návštevníci môžu v sobotu tešiť na Zabíjačkové hody s bohatým programom, chýbať nebude ani tradičná kúpačka a šibačka či miestni ľudoví umelci, ktorí svoju zručnosť predvedú v pletení korbáčov, košíkov či tvorbe veľkonočných dekorácií. Aj ďalšie lyžiarske strediská majú pre svojich návštevníkov pripravené rôzne lákadlá, ktorými im chcú spestriť veľkonočný pobyt na horách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba