Tatranský ľadový dóm zatvoria v nedeľu, 70 ton ľadu zažilo svadby aj zásnuby

Tatranský ľadový dóm na Hrebienku vo Vysokých Tatrách bude pre verejnosť otvorený už len do nedele 10. apríla. „V nedeľu sa už neuskutoční ani koncert. Po 16:00 ho uzavrieme, vypneme chladenie a začne sa postupne s jeho demontážou,“ informovala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

07.04.2016 14:15
Tatranský ľadový dóm, Hrebienok, ľadový chrám,... Foto: ,
Tatranský ľadový dóm.
debata

Zimná atrakcia bola otvorená viac ako štyri mesiace, od 26. novembra minulého roka. Ľadový dóm vybudovalo za dva týždne sedem sochárov, použili naň takmer 70 ton ľadu privezeného z poľského mesta Wroclaw.

Kým počas zimnej sezóny 2014/2015 navštívilo ľadový dóm 165-tisíc návštevníkov, Tatranci veria, že tento rok sa podarí prekonať hranicu 200-tisíc návštevníkov. Podľa Maťašovskej bola návštevnosť aj počas tejto sezóny veľmi vysoká.

Dóm sa aj napriek slabšej zime a vyšším teplotám podarilo udržať vo vynikajúcom stave, a to vďaka chladeniu. Tento rok sa v ňom uskutočnilo aj niekoľko svadieb a tiež zásnuby, nedele patrili hudobných vystúpeniam.

Autorom a hlavným architektom atrakcie bol slovenský sochár Adam Bakoš zo Spišskej Novej Vsi, ktorý bol úspešný aj na neoficiálnych majstrovstvách sveta v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master.

Chrám z ľadu bol postavený v barokovom štýle, novinkou boli zamrznuté kvety v ľade, ktoré ho zdobia. Záujemcovia sa k Tatranskému ľadovému dómu môžu dostať zo Starého Smokovca pozemnou lanovkou alebo pešo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatranský ľadový dóm #Hrebienok