V Tatrách sa momentálne už neubytujete. Tu je dôvod

Hotelieri vo Vysokých Tatrách hlásia takmer vypredaný Silvester. Čo sa týka Vianoc, v niektorých hoteloch presahuje obsadenosť ubytovacích kapacít aj 70 percent. Informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.

17.12.2023 08:00
debata
Tatranský ľadový dóm Čítajte viac Tatranský ľadový dóm je venovaný návšteve kráľovnej Alžbety II. v Tatrách, otvoria ho v piatok

Hovorca prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Marián Galajda potvrdil, že Tatry sú aj tento rok vyhľadávaným miestom na trávenie vianočných a novoročných sviatkov.

Po novom pribudne od nasledujúceho víkendu v rámci ponuky pre lyžiarov po Štrbskom Plese aj stredisko v Tatranskej Lomnici.

Silvester je podľa Blaškovej veľmi populárny nielen pre lyžiarov, ale aj tých, ktorí chcú osláviť privítanie nového roka mimo svojho domova.

„Čo sa týka vývoja obsadenosti hotelov celkovo, už pribúdajú aj rezervácie na január či február, ak snehové podmienky zotrvajú, očakávame skutočne veľký záujem o prázdniny, ktoré sa začínajú už v januári Poľskom a končia v marci Slovenskom,“ poznamenala.

Pred Vianocami zatiaľ vládne v ubytovacích zariadeniach v Tatrách ešte pokojné obdobie. Výkonná riaditeľka miestnej OOCR tiež potvrdila, že skorá zima inšpirovala ľudí k nákupu dovoleniek.

„Vysoké Tatry benefitujú najmä z toho, že snehové podmienky sú zvyčajne dlhodobo kvalitné a vytrvalé. Veríme, že naše nádeje na dobrú sezónu nezmyje dážď a oteplenie, ako tomu bolo minulý rok,“ skonštatovala.

Tokio, Japonsko, večer, mesto, Dúhový most Čítajte viac 10 najľudnatejších miest na svete: Jednotka by ubytovala celé Poľsko

V rámci lyžiarskych ponúk je vo Vysokých Tatrách je od začiatku decembra otvorené lyžiarske stredisko na Štrbskom Plese a v piatok 15. decembra k nemu pribudne aj Tatranská Lomnica. Lyžiari budú mať k dispozícii osem kilometrov zjazdoviek a štyri lanovky.

„Otvárame všetky zjazdovky od Čučoriedok smerom do Tatranskej Lomnice, na ktorých sa nachádza približne 60 centimetrov mixu technického a prírodného snehu. Od piatku budú lyžiarom k dispozícii sedačkové lanovky Tatranská Lomnica – Štart, Buková hora, Čučoriedky, kabínková lanovka Tatranská Lomnica – Štart,“ informoval riaditeľ strediska Dušan Slavkovský. Lyžiari tak budú mať k dispozícii kombináciu modrých a červených zjazdoviek.

Naďalej uzavreté ostávajú lyžiarske trasy zo Skalnatého Plesa na Čučoriedky, na ktorých príprave sa pracuje. V prevádzke nebude zatiaľ ani najvyššie položená zjazdovka Lomnické sedlo, ktorá je odkázaná výlučne na prírodný sneh.

„Pre peších návštevníkov budú od piatku v Tatranskej Lomnici k dispozícii aj kabínková lanovka Štart – Skalnaté Pleso a lanovka na Lomnický štít,“ upozornil hovorca prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk. Na Vianoce bude podľa Galajdu spustený do prevádzky aj lyžiarsky vlek na Jakubkovej lúke v Novom Smokovci.

Vysoké Tatry, drevo, les, kalamita, víchrica Čítajte viac Víchrica zmietla 13-tisíc hektárov lesa: Od ničivej víchrice v Tatrách uplynulo 19 rokov
debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Silvester #Vianoce 2023 #Silvester 2023