Nitrianska botanická záhrada chce vytvoriť interaktívnu zónu s prvkami lesnej školy

Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre chce vytvoriť interaktívnu hravú zónu s prvkami lesnej školy. Plánuje v nej umiestniť nové edukačné prvky - dendrofón, senzorický chodník a pocitovú lavičku, náučné tabule s pexesom, labyrintami a sedenie v skleníku. Súčasťou projektu je aj dobrovoľnícky realizačný workshop.

20.01.2024 09:00
debata

Park Botanickej záhrady SPU je bezplatne prístupný pre verejnosť, no zatiaľ v ňom chýbajú edukatívne prvky aj pre deti.

„Keďže významnými témami vzdelávacej činnosti SPU sú udržateľný rozvoj, ochrana životného prostredia, zachovanie prírodného bohatstva a biologickej diverzity, ale aj zdravie ľudí prostredníctvom kvalitnej výživy a bezpečných potravín, vytvorila Botanická záhrada SPU ukážkovú prírodnú záhradu. Cítime potrebu zvyšovať environmentálne povedomie aj voči verejnosti, s osobitným zreteľom na detského návštevníka, a rozširovať tak komunitu ekologicky zmýšľajúcich ľudí,“ povedala riaditeľka Botanickej záhrady SPU Alica Beňová.

Projekt Botanickej záhrady SPU s názvom Lesné hry v permakultúre bol v 14. edícii programu Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“ zaradený hodnotiacou komisiou medzi tri najlepšie v regióne.

Postupuje do druhého kola, v ktorom bude rozhodovať verejnosť. Tesco podporí v každom regióne tri projekty, o poradí víťazov rozhodnú zákazníci. Podľa počtu hlasov získajú organizácie granty vo výške 1 300 eur, 600 eur a 300 eur.

Každý zákazník, ktorý nakúpi už v týchto dňoch v predajni Tesco, dostane po zaplatení jeden hlasovací žetón. Ten vhodí do hlasovacieho boxu A, B alebo C pri pokladni, podľa toho, ktorý projekt chce podporiť.

Projekty s najväčším počtom hlasov od zákazníkov získajú v jednotlivých regiónoch podporu vo výške 1 300 eur.

Za projekt Lesné hry v permakultúre môže verejnosť hlasovať v supermarketoch Tesco v obchodných centrách Promenada a Prior v Nitre do 11. februára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #botanická záhrada