Piešťany sa prezentovali v Kuvajte: Lákali na kúpele, zeleň aj Váh

Slovenské liečebné kúpele Piešťany zabojovali v Kuvajte o klientelu z tejto blízkovýchodnej krajiny. Prezentáciu regiónu priamo v Kuvajte v polovici januára navštívilo viac ako 50 vybraných touroperátorov, médií a blogerov, ktorí potvrdili záujem o liečebné procedúry, ale aj o prírodné unikáty a kultúrne pamiatky.

22.01.2024 09:00
Piešťany Foto:
V Piešťanoch môžete relaxovať rôznymi spôsobmi.
debata

Okrem liečivej sily termálnych prameňov Piešťan bolo súčasťou prezentácie aj predstavenie atraktivít zo všetkých regiónov Trnavského kraja. Informovala o tom Tatiana Nevolná, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Na prezentáciu prišli zástupcovia cestovných kancelárií, ktoré pobyty v Piešťanoch už predtým ponúkali, ale aj touroperátori, pre ktorých je táto destinácia málo známa.

„Piešťany sme prezentovali ako mesto zdravia, ktoré je plné zelene a rozprestiera sa okolo rieky, ktorá ponúka rozmanité možnosti na trávenie voľného času. Práve množstvo športových aktivít a kultúrnych podujatí má potenciál prilákať veľa Kuvajťanov,“ povedala Tatiana Nevolná.

Piešťanský región je podľa nej atraktívny nielen pre klientov prichádzajúcich za kúpeľnou liečbou, ale aj pre ich blízkych, ktorí chcú dovolenku tráviť aktívne, spoznávať kultúrne pamiatky, užívať si vzácnu zeleň alebo nakupovať,

Kuvajťania podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča poznajú Trnavský kraj, a to aj vďaka piešťanským kúpeľom, už takmer polstoročie. Ich zvyk dovolenkovať na Slovensku narušila pandémia.

„Chceme ich opätovne zaujať, čo je príležitosť predstaviť im spolu s medicínskymi účinkami liečivých prameňov aj všetky ďalšie atraktivity Trnavského kraja. Jedinečnou výsadou v destinácii je medzinárodné letisko v Piešťanoch, ktoré záujemcom umožňuje cestovať sem pohodlne a rýchlo,“ uviedol župan Jozef Viskupič.

Prezentáciu priamo v Kuvajte spoločne pripravili Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj, Rezort Piešťany a Slovenské liečebné kúpele Piešťany.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Kuvajt