Pri Spišskej Novej Vsi zrekonštruovali vojenský bunker

V prímestskej rekreačnej lokalite Šulerloch v Spišskej Novej Vsi nedávno pribudla nová atrakcia - zrekonštruovaný vojenský bunker typu ÚŽ-6. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke s tým, že projekt finančne podporil Košický samosprávny kraj sumou 30.000 eur cez program na podporu cestovného ruchu Terra Incognita.

31.01.2024 09:00
debata

„V bunkri môžu návštevníci uvidieť autentické vojenské predmety z obdobia 60. až 80. rokov 20. storočia, ako aj staré zdravotnícke vybavenie. Informačná tabuľa pred bunkrom sa venuje typu bunkra ÚŽ-6, mini expozícia vnútri je venovaná železničnému vojsku a vojenského útvaru VÚ 3521 v Spišskej Novej Vsi,“ uviedlo mesto.

Návšteva bunkra je okrem individuálnych návštevníkov vhodná aj pre školské skupiny, keď v rámci vychádzok a branných cvičení môžu obohatiť vzdelávanie zážitkovou formou a prepojiť pohyb v prírode s dejepisom a občianskou náukou.

Vstup do bunkra je bezplatný, dvere sa dajú otvoriť dvoma spôsobmi – pomocou čipu, ktorý sa dá zapožičať v Turistickom informačnom centre, alebo pomocou mobilnej aplikácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spišská Nová Ves