Tisovec zrekonštruuje chodník využívaný pri výstupoch na Hradovú

Mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota v tomto roku zrekonštruuje prístupovú cestu, ktorú turisti využívajú pri výstupoch na vrchol Hradová a rovnomenný náučný chodník. Samospráva na realizáciu projektu získala z plánu obnovy takmer 200 000 eur, informoval primátor Tisovca Ján Vengrín.

01.02.2024 11:00
debata

„Zrenovuje sa komplet celý chodník popod Hradovú. Ide o úsek od centra mesta pri zdravotnom stredisku až na koniec Tisovca,“ priblížil primátor.

Ako dodal, prístupová trasa na náučný chodník dostane nový asfalt, realizovať sa bude aj odvedenie vody či oprava múru, pri ktorom sa zosúva pôda.

Mesto na projekt s názvom Bezpečne na náučný chodník Hradová získalo financie v rámci výzvy zameranej na transformáciu regiónu Národného parku Muránska planina, z plánu obnovy tak môže čerpať takmer 200.000 eur.

„Máme už vysúťaženého dodávateľa aj podpísanú zmluvu o dielo. Na rozhraní prvého a druhého kvartálu roku 2024 sa bude dielo realizovať, práce budú ukončené ešte tento rok,“ uviedol Vengrín s tým, že prístup na náučný chodník bude možný aj počas realizácie stavebných prác.

Hradová nad Tisovcom predstavuje jednu z najvýraznejších dominánt okolia mesta, lokalita bola vyhlásená aj za národnú prírodnú rezerváciu.

Náučný chodník Hradová vedie z Tisovca až na hrebeň a pozostáva z deviatich zastávok.

Náučný chodník končí na vrcholovej lúke, turisti, ktorí chcú absolvovať okružnú trasu, môžu pokračovať do Tisovca po turistickej trase cez Okrúhlu skalu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tisovec