Múzeum Bojnice vlani navštívilo viac ako 174 000 ľudí

Bránami Bojnického zámku vlani prešlo 174 198 návštevníkov. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pre nich v minulom roku okrem klasických i tematických prehliadok expozície pripravilo i viacero podujatí a výstav, informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.

16.01.2024 09:00
Bojnice, Bojnický zámok Foto:
Bojnický zámok
debata

„Návštevníci mohli v minulom roku absolvovať denné prehliadky expozície v rámci dvoch okruhov – Pálffyho a Huňadyho, tiež nočné prehliadky,“ pripomenula Gordíková.

Súčasťou ponuky podujatí boli podľa nej i tradičné akcie, ako Vianoce na zámku, Valentín na zámku či jubilejný 25. ročník Rozprávkového zám­ku.

„Na jar sa počas otvorenia turistickej sezóny na zámok vrátili i strašidlá v rámci nového podujatia Strašidelný zámok, ktoré nadviazalo na dlhoročnú tradíciu medzinárodného festivalu duchov a strašidiel,“ priblížila.

Minuloročná letná turistická sezóna reflektovala na významné výročia v regióne. „Pri príležitosti 115. výročia úmrtia posledného šľachtického majiteľa zámku, grófa Jána Pálffyho sa na zámok po desaťročiach vrátil jeho portrét. Ide o obraz od Karla von Pilotyho, ktorý múzeum objavilo v ponuke galérie v Kanade,“ spomenula Gordíková.

Leto na zámku podľa nej patrilo viacerým inscenovaným podujatiam, výstavám i vzdelávaniu, na jeseň múzeum pripravilo prehliadky zámku po zotmení, ktoré ponúkli netradičný pohľad na symboliku tmy a svetla prostredníctvom mýtov, symbolov a alegórií. Záver roka patril tradične Vianociam na zámku.

Do celkovej návštevnosti múzeum nezapočítava vernisáže, návštevy knižnice či koncerty Bojnického hudobného leta.

„Viacero noviniek pripravuje pre svojich návštevníkov múzeum i v tomto roku,“ avizovala PR manažérka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Múzeum Bojnice